23948sdkhjf

A. Enggaard vinder 37.000 kvm totalentreprise i Universitetsbyen

Det bliver et team anført af A. Enggaard A/S, der løber med totalentreprisen på Aarhus BSS - School of Business and Social Sciences i Universitetsbyen, oplyser Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) og Aarhus Universitet mandag.

Her skal der opføres omkring 37.000 kvm studie- og forskningsfaciliteter, hvor ansatte og studerende på Institut for Økonomi og Institut for Virksomhedsledelse, der hører under BSS, kan flytte ind.

Desuden et stort auditorium til 800 personer, der kommer til at danne et centrum i hele området, samt to overdækkede gårdrum, som skal binde de oprindelige bygninger sammen.

- Med dette forslag får vi et rigtig spændende, indbydende og nyskabende universitetsmiljø, der til fulde opfylder de ønsker og behov, vi på Aarhus BSS har haft til faciliteterne, lyder det fra dekan Thomas Pallesen fra Aarhus BSS i en pressemeddelelse om vinderforslaget.

Udover A. Enggaard består det vindende team af AART Architects, LYTT Landscape samt NIRAS som ingeniør.

Både studieboliger og forskning

Byggeriet skal skyde op i området, hvor Aarhus tidligere havde sit kommunehospital - et område, der er i rivende udvikling, og som løbende bygges mere og mere sammen med den øvrige Universitetsby, der ligger umiddelbart over for.

Det er Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S, der er bygherre på den pågældende etape, der netop har fundet sin totalentreprenør.

Etapen ventes færdig i 2025, hvor Aarhus BSS således flytter sine aktiviteter fra Fuglesangs Allé til den nye placering i Universitetsbyen.

Hele omgangen skal DGNB-guld-certificeres, oplyser parterne bag byggeriet, som til gengæld ikke oplyser totalentreprisens værdi.

Universitetsbyen ombygges over 10 år

Universitetsbyen har en central placering i Aarhus i nær tilknytning til Universitetsparken.

Området har siden Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS)’ overtagelse af det tidligere kommunehospitalsområde i 2019 været under ombygning til et campusområde med forsknings- og undervisningsfaciliteter for Aarhus Universitet samt forskellige tilknyttede funktioner som eksempelivs studieboliger og erhverv med videre.

Området udvikles over en periode på ca. 10 år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094