23948sdkhjf

Entreprenør henter millioner i vundet voldgift i Køge

En voldgiftssag om opførelsen af en del af Strædet i Køge med tilhørende rehabiliteringscenter, daghjem og aflastningsboliger er faldet ud til G.V.L. Entreprises fordel. 

Entreprenøren har rejst sagen og vinder over Køge Kommune og Agat Ejendomme (tidligere TK Development) i et fælles konsortium. Det fremgår af en selskabsmeddelelse, Agat Ejendomme har sendt ud. 

Her lyder det videre, at det samlede beløb, konsortiet skal betale, er større end ventet. 

Beløbet udgør ifølge selskabsmeddelelsen 43 mio. kr. eksklusiv moms. Dertil kommer procesrenter på 10 mio. kr. og sagsomkostninger.

"Konsortiets parter hæfter solidarisk for opfyldelsen af kendelsen, der samlet lyder på DKK 65 mio. inkl. moms", beskrives det. 

Mulig ny voldgift på vej

Nu skal det så på plads, hvordan Køge Kommune og Agat Ejendomme vil fordele betalingen af de 65 mio. kr. Kan der ikke opnås enighed, kan der komme en ny voldgift på tale, hvor fordelingen skal afgøres.

"Afgørelsens betydning for Agat Ejendomme afhænger således af den indbyrdes fordeling i konsortiet og vil kunne påvirke driftsresultatet i større eller mindre grad", skriver Agat Ejendomme i selskabsmeddelelsen og fortsætter: 

"Forhandlingerne med Køge Kommune omkring den indbyrdes fordeling af betalingen vil kunne påvirke Agat Ejendommes likviditet betydeligt. Koncernen har forskellige manøvreringsmuligheder i forhold til at sikre det nødvendige finansielle beredskab". 

Det fremgår også, at Agat Ejendomme tidligere har reserveret et beløb til udfaldet af voldgiften.

"Ledelsen forventer, at det endelige udfald af denne sag kan holdes indenfor resultatforventningerne udmeldt for indeværende regnskabsår 2021/22, der således fortsat udgør DKK 0 – 10 mio. før værdireguleringer, restaktiviteter og skat". 

Hos Køge Kommuner bekræfter man den tabte voldgift:

- Det er helt korrekt, at der er faldet afgørelse i en længe ventet voldgiftssag tilbage fra 2017. Vi tager afgørelsen til efterretning, og er pt. i gang med at finde ud af hvilke handlemuligheder vi helt præcist har i den forbindelse. Det indebærer blandt andet forhandlinger med TK Developement (nu Agat Ejendomme), som afgørelsen også omhandler, lyder det i et skriftligt svar fra borgmester Marie Stærke (S).

- Disse forhandlinger pågår i øjeblikket. Før vi har afdækket afgørelsens konsekvenser og egne handlemuligheder yderligere, har vi ikke flere kommentarer, fortsætter hun. 

Ifølge GVL's hjemmeside, så har byggesagen på cirka 8.300 kvm strakt sig over perioden 2016-2018, og totalentreprisen har haft en sum på 100 mio. kr.

Adm. direktør i G.V.L. Entreprise, Allan Pagh Hansen, har for nuværende ingen kommentarer til afgørelsen og henviser til fortolighedsklausuler. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078