23948sdkhjf

Bankernes negative renter skal sendes videre til dine kunder, mester!

Det er jo umiddelbart helt skævt, at virksomhederne skal betale negative renter af de penge de har stående på en erhvervs- eller driftskonto i banken. De seneste opgørelse viser, at de danske virksomheder sidste år betalte 1,6 mia. kr. for at have deres egne penge stående i banken. For ganske få år siden kunne virksomhederne hive en klækkelig rentegevinst hjem ved at have de samme penge stående i den samme bank.

Det bliver nok svært at ændre bankernes fokus på negative renter. Man kan sige meget om bankerne, men de er som regel ret dygtige til at drive forretning. Derfor får bankerne naturligvis dækket deres udgifter ind - også når de administrerer kundernes indlån i en tid med lave renter på udlån og store pengerigelighed.

Selvom samfundet et par gange har spændt sikkerhedsnettet ud under bankerne, så er bankdrift ikke en filantropisk forretning. Bankerne skal jo tjene penge til aktionærerne.

Når det er sagt, så er det altid vigtigt at huske på, at virksomhederne jo er kunder og kunder har af og til også noget at skulle have sagt. Også i banken.

Virksomhederne bør i øvrigt lære af bankerne og få ført de udgifter, som de negative renter påfører virksomheden, videre til deres kunder. Kan man på den anden side få en aftale med banken eller få pengene anbragt mere lukrativt, så udgifterne reduceres, ja, så står man jo alt andet lige med en konkurrencefordel, når der skal gives bud på den næste opgave.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126