23948sdkhjf

Sådan tackler du svendens vanvidskørsel, mester!

Vigtigt, at svenden der kører vanvidskørsel kan gøres ansvarlig, hvis bilen konfiskeres

Med virkning fra 31. marts blev færdselslovens regler om konfiskation af køretøjer skærpet, så det under særlige omstændigheder er muligt at konfiskere et køretøj, selv om føreren ikke ejer det. Reglene omfatter både private køretøjer og køretøjer som bruges til erhverv.

Det betyder blandt andet, at hvis svenden kører vanvidskørsel i mesters bil, så bliver bilen konfiskeret af politiet og solgt på auktion.

Læs også: Sådan er reglerne for vanvidskørsel og konfiskation

I grove træk kan mester aftale særlige vilkår angående konfiskation med sine svende – eller lade det indgå i ansættelseskontrakten, så føreren af bilen vedkender sig at være erstatningsansvarlig, hvis bilen konfiskeres som følge af vanvidskørsel.

Tekniq Arbejdsgiverne har for eksempel revideret sine standardblanketter om firmabiler med særlig fokus på mulig konfiskation i forbindelse med vanvidskørsel. Udgangspunktet er, at medarbejderen, som fører bilen, er erstatningsansvarlig for såvel bilens værdi som det driftstab, virksomheden lider ved ikke at kunne anvende bilen. 

Af samme grund handler det om at være på forkant med situationen, hvis uheldet skulle være ude, lyder rådet fra Tekniq Arbejdsgiverne.

Frem til den 21. april har politiet beslaglagt i alt 41 biler på landets veje. Ud af dem var 24 ejet af en anden end selve føreren, viser Rigspolitiets statistik.

Flere andre brancheorganisationer i byggeriet har lignende blanketter, som gør det muligt for mester at stille vanvidsbilisten ansvarlig.

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109