23948sdkhjf

Efterlyser aktuelle tal om tyverier i byggeriet

Det er svært at bruge gamle tal om tyverier til forebyggelse af eksempelvis tyverier fra varebiler og byggepladser, mener Tekniq Arbejdsgiverne

Selvom det næsten er to måneder siden, vi forlod årets første kvartal, har Rigspolitiet stadig ikke opdateret nøgletallene for de forskellige typer anmeldte forbrydelser og sigtelser på politiets egen hjemmeside. Det til trods for, at disse tal ellers ifølge Tekniq Arbejdsgiverne kunne være et effektivt middel i forsøget på at forebygge tyverier fra ikke mindst varebiler og byggepladser. En type forbrydelser, der stadig er er en stor udfordring i hele landet.

Det fastslår Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse

- Det er ikke noget nyt problem, at disse tal kan være endog meget længe undervejs. Og der er god grund til at gentænke, om politiet overhovedet stiller det rette materiale til rådighed. For når tallene ikke kommer i realtid, er tyvene for længst rykket videre til nye slagmarker, siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

- Når vi ikke har adgang til de nødvendige data om indbrudstyvenes i bare nær-realtid, er det svært for branchen at reagere hurtigt nok, hvis der for eksempel sker en stigning i indbrud i lokalområdet, eller hvis man løser en opgave i et område, hvor man ikke kender til den forhøjede risiko. På samme måde er det svært for brancheforeninger eller forsikringsselskaber at vejlede virksomheder ordentligt, mener Maria Schougaard Berntsen.

Har store konsekvenser

Hun understreger, at adgangen til aktuelle og troværdige offentlige data har stor værdi som et konkret værktøj ved bekæmpelsen af kriminalitet.

- Ved at frisætte data kan vi løbende følge, hvor tyvene aktuel hærger, og virksomhederne kan tage deres forholdsregler i netop disse områder, siger Maria Schougaard Berntsen.

Af samme årsag gennemfører Tekniq Arbejdsgiverne derfor en række virksomhedsbesøg, hvor retsordførere fra Folketingets partier får mulighed for at få et indgående indtryk af de store konsekvenser, det kan have for virksomhederne, når tyvene har været på spil.

- Det kan koste den enkelte virksomhed flere hundredetusinde af kroner. Derfor bør vi benytte os af alle tilgængelige muligheder for at forebygge så stor en del af tyverierne som muligt. Og her kunne aktuelle indbrudsdata som sagt være et rigtig godt middel – i stedet for flere måneder gammel statistik, siger Maria Schougaard Berntsen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11