23948sdkhjf

Fortsætter opkøb: EG køber endnu en kalkulations-løsning

I løbet af de seneste 18 måneder har EG udvidet med en række stærke softwareleverandører til byggebranchen: CalWin, Holte og Sigma – og nu også Kalkia fra PM EL-Beregning

EG har købt det danske softwarefirma PM El-Beregning og fortsætter dermed den ambitiøse ConTech- strategi i den skandinaviske byggebranche.

- Med opkøbet tilføjer vi kalkulationssoftwaren Kalkia til vores produktportefølje. Kalkia er ligesom EG's løsninger lavet af fagfolk til fagfolk, derfor er der et rigtig godt match med resten af EG's produkter, og så bruges Kalkia allerede til beregning af ca. 70 pct. af de danske el-entrepriser, siger Mikkel Bardram, CEO, EG A/S i en pressemeddelelse

EG Construction har i dag over 200 medarbejdere og er i løbet af de seneste 18 måneder udvidet med en række stærke softwareleverandører til byggebranchen: CalWin, Holte og Sigma, og med opkøbet af PM El-Beregning fortsætter EG den ambitiøse Construction Technology (ConTech) strategi i den skandinaviske byggebranche.

 Software til hele byggeprocessen

Hos EG ser man et markant potentiale i at styrke byggebranchens virksomheder med sammenhængende digitale løsninger og samtidig skabe fundamentet for bæredygtigt byggeri.

- Det starter med kalkulation, hvor hele grundlaget for ethvert byggeri bliver lagt. Et grundlag, der kan bruges til at optimere bestillinger, minimere materialespild, vurdere fremdrift, vælge de rigtige produkter og ikke mindst minimere ventetid, siger Aleksander Bjaaland, VP, EG Construction.

Mikkel Bardram, CEO hos EG A/S,  er begejstret over, hvor stærkt EG nu er repræsenteret i ConTech, der er en af de kommende års vigtigste vækstpotentialer:

- De nye softwareløsninger styrker bæredygtigheden i fremtidens byggeri, og intelligent brug af data og korrekt estimering sparer ressourcer i byggeprocessen. Med vores nuværende og kommende løsninger vil byggebranchen opleve forbedringer fra idé til produktion og aflevering af et byggeri, siger han.

Optimeret samarbejde med leverandører

- Kalkia er et professionelt estimeringsprogram til elektrikere og elinstallatører og et perfekt supplement til EG Constructions produktportefølje til byggeindustrien, siger Aleksander Bjaaland og tilføjer:

- Korrekt estimering i byggeprocesser er afgørende for vores kunders succes. Med PM El-Beregning og Kalkia styrker vi samarbejdet med leverandører af materialer og muligheden for at optimere produktion og leverance., siger han og tilføjer, at Kalkias database indeholder alle nødvendige materialer, og med integration til elbranchens akkordsystem (EBA) er det et komplet værktøj til præcis kalkulation.

Claus Thomsen, CEO i PM El-Beregning forklarer, at efter 20 år som direktør for PM El-Beregning, er det velovervejet og med ro i maven, at EG bliver ny ejer af virksomheden.

- Det vil være med til at udvikle ideen yderligere og skabe nye integrationer og muligheder for vores kunder. Jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger han.

 EG har overtaget PM El-Beregning den 29. april 2021. Sælger og køber er enige om ikke at oplyse yderligere om salgspris og øvrige vilkår for transaktionen.

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Læs mere om: EG
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.375