23948sdkhjf

Mere omsætning til gesjæften: Savværk køber emballagevirksomhed

Feldborg Savværk & Pallefabrik i midtjyske Haderup har været på opkøb i det vestjyske. Pr. 1. maj har virksomheden overtaget Tim Træindustri i Tim nord for Ringkøbing, hvilket ifølge Dann Madsen, ejerleder og tredje generation på savværket, passer rigtig godt ind i Feldborgs vækststrategi.

– Jeg var lidt på udkig efter noget mere omsætning til gesjæften, og har haft kig på Tim i en periode, så da stifterne Jytte og Poul Erik Nørgaard begyndte at overveje et generationsskifte, syntes jeg, det passede rigtig godt ind hos os, fortæller Feldborg-direktøren om baggrunden for investeringen.

Et match på produkter og værdier

Han peger på, at de to virksomheder i høj grad ligner hinanden. Begge steder produceres der paller og anden træemballage.

– Mens Tim er en ren emballagefabrik, har vi både savværk og palleproduktion, så det her kommer til at betyde større leveringssikkerhed for vores kunder, fordi vi nu kan producere to steder, lyder det fra Dann Madsen, der også ser gode muligheder for synergi de to virksomheder imellem. 

– På Feldborg Savværk kan vi save en stor del af det træ, der skal bruges på Tim Træindustri til palleproduktion og Tim Træindustri kan hjælpe Feldborg Savværk med at producere paller, forklarer han.

Også værdimæssigt ser Dann Madsen et godt match.

– Feldborg har rødder tilbage i 1962, og Tim har mere end 40 år på bagen. Begge steder har vi altid arbejdet ud fra princippet om, at et ord er et ord, og vi har begge kunder, der har været her mere end 35 år, hvilket jo siger lidt, forklarer han.

Klar til mere

Tim Træindustri fortsætter som selvstændig virksomhed under det nye ejerskab, og salget får således ikke nogen stor betydning for den gode håndfuld ansatte, der ligesom de to stiftere fortsætter i det nye setup.  

– Når man gerne vil et generationsskifte, er det jo som regel for også at trappe ned, så jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at jeg stadig kommer til at kunne trække på deres kompetencer. Poul Erik vil gerne passe lastbilen, og Jytte kommer til at gå lidt ned i tid og fortsætte med det antal timer, hun gerne vil, fortæller Dann Madsen, der får det overordnede direktørsansvar.

– Men pr. 1. juni har vi ansat en værksfører, der kommer til at stå for den daglige drift i tæt samarbejde med vores fabrikschef her fra Feldborg, så jeg kommer mest til at tage mig af relationerne og tilbudsgivningen til kunderne, fortæller han. 

Feldborg Savværk ejer desuden Haderup Skovservice, der har specialiseret sig i skovpleje, og for Dann Madsen giver det god mening, at man på den måde har hånd i hanke med hele værdikæden. Således vil han heller ikke afvise, at der kan føjes yderligere til porteføljen. 

– Vi er altid på udkig, hvis der er andre virksomheder, der kunne passe ind i vores strategi, lyder det fra ejerlederen, der er åben for opkøb i snart sagt hvert et led af forsyningskæden.

– Alt, der har med enten træemballage eller skovdrift at gøre, kan have vores interesse, for vi arbejder lige fra spire til færdig palle, slår han fast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125