23948sdkhjf

Duer driller håndværkere: Nu kommer duepløkkeren

Duerne generer håndværkere, der arbejder på at renovere en del af Panum Instituttet i København. Derfor skal de dø.

Hvis du ser en mand med en salonriffel i skydeposition på taget af Panum Instituttet i København, er der ikke nødvendigvis grund til at gå i panik og tro, at noget forfærdeligt skal til at ske.

Medmindre du er en due. I så fald har du god grund til at gå i panik og tro, at noget forfærdeligt skal til at ske. For det skal der.

Det skriver TV 2 Lorry.

I den forgangne weekend har en duepløkker pløkket duer ved universitetsbygningen, og i den kommende er der igen gang i riffelens skudsalver.

I forbindelse med et renoveringsprojekt i en fløj af den store bygning har duer nemlig vist sig at udgøre et problem for håndværkerne og generet projektet i en sådan grad, at nogle nu skal dø ved skydning.

- Håndværkerne kan simpelthen ikke komme til, for duerne har nærmest stået i kø for at komme ind i bygningen og bygge reder. De klatter over det hele, og det er i øvrigt sundhedsskadeligt at arbejde i, forklarer Inge Feigh Jensen, der er servicemanager på Campus Service Sund, som Panum er en del af.

 Bygger rede på betonbjælker

Duerne sætter sig ifølge Panum Instituttet i stort omfang på betonbjælkerne over de vinduer, der er ved at blive renoveret. Her bygger de reder og ”generer betonprojektet meget”, som fakultet udtrykker det i en note på intranettet.

Foruden skydning bliver duerne også udsat for såkaldt duebeskyttelse, som navnet til trods i virkeligheden gør det modsatte af at beskytte duerne. Der er i stedet tale om skråplader, net eller bånd af pigge, som monteres oven på de bjælker, hvor duerne har bygget reder.

Duerne vil blive skudt fra taget, hvorfor man som forbipasserende vil kunne se en mand med en salonriffel.

- Vi har selvfølgelig adviseret politiet om det, så i tilfælde af at nogle skulle ringe ind og melde om skud, så ved de, hvad det handler om. Desuden forsøger jægeren at holde sig så usynlig som muligt, så folk i område ikke skulle blive bekymrede, siger Inge Feigh Jensen, til TV 2 Lorry.

 Naturligt for duer at søge mod byggepladser

I DOF, Dansk Ornitologisk Forening, forklarer biolog Knud Flensted, at duerne, som er af arten klippeduer, naturligt søger mod store og høje bygninger i byen.

 - Hvis der er hylder og sådan noget, hvor de kan bygge rede, så er det helt perfekt for dem. De yngler på bjergsider, og for dem ligner sådan en bygning her en klippe. Så det er helt naturligt for dem at søge derhen, siger Knud Flensted.

Ifølge biologen er regulering af duebestand ved for eksempel nybyggeri eller renoveringsprojekter ikke helt ualmindeligt. Derfor burde problemet ikke komme bag på Københavns Universitet, mener han.

- Men man kan godt kritisere, at de ikke har tænkt at afspærre for duer, inden de gik i gang med projektet, siger Knud Flensted.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187