23948sdkhjf

NCC sælger fra: 200 ansatte får ny arbejdsgiver

NCC sælger Road Services Danmark til investeringsselskabet Mutares, der er børsnoteret i Tyskland. I juli 2020 solgte entreprenørkoncernen den svenske og finske del af Road Services til netop Mutares. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse mandag formiddag.

Entreprenørkoncernen har gennem de seneste to år arbejdet på at sælge vejservicevirksomheden Road Services, fordi den har få synergier med andre dele af selskabet og har haft lav indtjening. Virksomheden vurderes dog at have forudsætninger for at udvikle sig med den rette ejer.

Forretning med 200 ansatte

NCC Road Service har har cirka 200 medarbejdere. Forretningen lever primært af en række driftskontrakter og specialer inden for Fejning, Rabatvedligeholdelse, Skilt & Trafikafvikling, Ukrudtsbekæmpelse og In Situ støbte kantsten. Road Service arbejder landsdækkende via syv afdelingskontorer. 

– Mutares ejer allerede virksomheden i Sverige og Finland, hvor den drives under navnet Terranor, og vi er nu blevet enige om, at de også overtager virksomheden i Danmark. Mutares tilbyder en god platform for fremtidig udvikling, siger Kenneth Nilsson, chef for forretningsområdet NCC Infrastructure, i pressemeddelelsen. 

Salget gennemføres som et aktieopkøb, og transaktionen forventes at blive gennemført i andet kvartal 2021. Handlen forventes ikke at kræve godkendelse fra Konkurrencestyrelsen. 

Salget får ingen indflydelse på NCC’s øvrige forretningsområder, herunder NCC Asfalt, som fortsat er en del af NCC Industry. 

Frasalg faldt til jorden

NCC's forsøgt på at sælge Road Service førte i juli sidste år til, at entreprenørkoncernen indgik en aftale med Arkil A/S, som skulle købe NCC´s vejservice-aktiviteter i Danmark.

I april i år valgte Arkil så at trække sig fra handlen. Salget skulle godkendes af konkurrencemyndighederne, og den oprindelige aftale indeholdt en mulighed for at trække sig, hvis betingelserne ikke var opfyldt inden en vis periode. Da processen med konkurrencemyndighederne tog længere tid end forventet, valgte Arkil altså at hive stikket på handlen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109