23948sdkhjf

Ny Ford el-pickup med vanvittigt drejningsmoment

Med det højeste drejningsmoment nogensinde for en F-150 har Ford for alvor sat fut i elektrificeringen af selskabets populære pickup truck.

Med det højeste drejningsmoment nogensinde for en F-150 og 563 hestekræfter, er den fuldelektriske pickup F-150 Lightning noget af et nybrud for amerikanske Ford. 

Allerede næste år ruller den første F-150 Lightning af samlebåndet på Rouge fabrikken i Dearborn, lige uden for Detroit.

Og det begejstrer Fords bestyrelsesformand Bill Ford.

- I 44 år har F-serien været Amerikas bedst sælgende pickup og rygraden i vores land. Vi revolutionerer nu F-150 i den nye generation, siger Ford Motor Company formand, Bill Ford.

Den fuldelektriske pickup, F-150 Lightning, der er planlagt til lancering i USA i foråret 2022, kommer i fire forskellige versioner og med to forskellige batteripakker.

Rasende hurtig truck 

Med en startpris svarende til nutidens F-150 (fra 39.974 dollars - svarende til knap 250.000 kr.) åbner den nye fuldelektriske platform, som F-150 Lightning er bygget på, op for en række nye muligheder.

- Den er hurtigere end F-150 Raptor, leveres med firehjulstræk som standard, har et uafhængigt baghjulsophæng, en power-frunk, kan levere strøm til dit hus i tre dage og forbedres fortløbende ved hjælp af OTA opdateringer. F-150 Lightning repræsenterer alt, hvad Ford kan opnå i USA, når vi satser stort, udtaler CEO for Ford Motor Company, Jim Farley i en pressemeddelelse.

Vanvittigt drejningsmoment

F-150 Lightning har 563 hestekræfter, over 1050 Nm drejningsmoment og opnår 0 - 100 km/t på cirka 4,5 sekunder.

Den kan have en nyttelast på op til 900 kg og trække maksimalt 4.500 kg i varianten med det største batteri og Max Trailer Tow-pakke.

Bilens lave tyngdepunkt giver også endnu bedre køreegenskaber på forskellige underlag såsom våde veje og gennem sand.

Egen strømkilde om bord

Med Ford Intelligent Backup Power bliver din pickup også en ekstern strømkilde, hvor du kan hente op til 9,6 kW.

Med Pro Power Onboard kan F-150 Lightning-ejere bruge bilens strøm som en ekstern strømkilde til el-værktøj eller andre strømkrævende produkter, når de ikke er i nærheden af en opladningsmuligheder.

Under motorhjelmen er gemt en stor frunk på omkring 400 liter, hvor du kan laste mere end 180 kilo. Det vandtætte rum er også udstyret med fire stikkontakter, to USB-stikkontakter og med et udløb til vand i bunden.

Den klassiske Ford-truck er udviklet med henblik på det amerikanske marked, så indtil videre må vi vente på det danske marked.

Artiklen er en del af temaet Varebiler.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094