23948sdkhjf

Hver femte håndværksmester ved ikke om han tjener penge, når han starter på en opgave

For overraskende mange håndværkere er travlhed ikke lig med økonomisk sikkerhed, viser en rundspørge fra tech-virksomheden EG

Selvom der er højkonjunktur i byggebranchen, så ved hver femte håndværker ikke, om de tjener penge på et projekt, før det er afsluttet.

Det fastslår tech-virksomheden EG i en pressemeddelelse på baggrund af en rundspørge gennem MesterGuiden.

- Det er ærgerligt, at hver femte ikke har overblik over, om de kommer til at tjene penge på deres opgaver. Travlhed er lig med muligheder, men det kan også være en risiko for håndværkernes forretning, hvis ikke de har overblik over deres projekt og materialeforbrug. Den tendens så vi også lige før finanskrisen i 2008, hvor mange håndværkere ikke tjente nok på deres projekter, selvom de havde rygende travlt, siger Mikkel Bardram, CEO hos EG. rundspørgen.

- I dag er der flere digitale værktøjer, som hjælper med at udarbejde en plan og budget for et byggeprojekt, men gamle vaner kan være svære at bryde, forklarer Mikkel Bardram.

Ofte er materialeforbruget afgørende for, om et byggeprojekt giver overskud. 40 pct. af de adspurgte håndværkere svarer, at de udregner deres tilbud på god, gammeldags manér med blyant og papir.

Tømrerne er tre gange så digitale

- Vi kan se, at tømrerne er de mest digitaliserede i håndværkerbranchen. 38 pct. af de adspurgte tømrere bruger et kalkulationsprogram til deres projekter for at få overblik over det samlede byggearbejde, og hvad det skal koste. Det er mere end tre gange så meget som branchens gennemsnit, som ligger på 12 pct. Det giver store økonomiske fordele for håndværkerne at få bedre overblik - i særdeleshed når materialepriserne forventes at stige yderligere, så håndværkerne sort på hvidt kan se, om deres arbejde vil give et overskud eller ej, siger Mikkel Bardram.

Også i DI Dansk Byggeri er man enig i, at der er fordele i at digitalisere papirarbejdet og projekteringen.

- At de bedste i branchen også er de mest digitale, bekræfter mig i, at nøglen til at have styr på forretningen er at have styr på papirarbejdet – uanset om det handler om projektering, fakturering, tidsregistrering eller kvalitetssikring af arbejdet, siger underdirektør hos DI Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

OM RUNDSPØRGEN

EG MesterGuiden er blevet til i perioden fra 2018 til 2020. MesterGuiden er baseret på mere end 1.600 indsamlede svar på MesterTesten, hvor håndværksmestrene selv har udfyldt et spørgeskema om deres forretning. På den måde har EG fået indsigt i, hvordan den danske håndværksbranche budgetterer, tidsregistrerer, fakturerer, kvalitetssikrer og holder styr på deres byggematerialer.

Artiklen er en del af temaet De Digitale Håndværkere.

Læs mere om: EG
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094