23948sdkhjf

Grøn omstilling: Skal vi se på atomkraft med nye øjne?

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Et besøg på Koldkrigs Museum Dueodde på Bornholm for nylig ruskede op i de tanker, overvejelser og frygt som prægede nogle af de store generationer fra 1945 og frem til start 90’erne. Frygten for en ny verdenskrig - en atomkrig - var til at føle på og måske er det frygten fra dengang, som hænger ved den dag i dag, når talen falder på atomkraftværker. Frygten næres selvfølgelig også af de voldsomme eftervirkninger fra nedsmeltede atomkraftværker flere steder i verden. Og flere landes voksende atomvåbenarsenaler.

Ifølge fremtidensenergi.dk er der ca. 450 atomkraftværker i 32 forskellige lande på jorden. Yderligere knap 60 nye atomkraftværker er planlagt, flest af disse i Indien, Kina og Frankrig. Atomkraft dækker omkring 14 pct.af verdens elektricitetsforbrug.

Og det ser ud til, at nogle i dag ser på atomkraft på en lidt anden måde end man tidligere har gjort. Helt tilbage i 1985 besluttede Danmark, at atomkraft ikke skule være en del af energiforsyningen herhjemme. Men måske blæser der nye vinde i kølvandet på ambitionerne om at reducere CO2-udslippet. Atomkraft er CO2-neutral og flere europæiske lande planlægger nye atomkraftværker i takt med, at fossile brændstoffer i elproduktionen udfases.

Debatten er også så småt i gang herhjemme. Og selvom frygten og følelserne stadig lurer i mange, så er det altid en god ide at kigge på fremtidens mulighederne med nye, friske øjne, som tager udgangspunkt i nutidens teknologi og samfundsbehov

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125