23948sdkhjf

NCC vinder renovering til mere end en kvart milliard

Det bliver NCC, som skal renovere 210 af de 522 lejligheder i Højbjerg Vænge i Herlev. Ordren lyder på 267 mio. kr., oplyser entreprenørselskabet i en pressemeddelelse. 

Højbjerg Vænge er en almen boligbebyggelse i Boligselskabet HAB, som boligselskabet DAB administrerer. Den består af 22 murede boligblokke fra 1950’erne med i alt 522 lejligheder. 

Renoveringen er planlagt i tre faser, hvoraf den første blev udført i fagentrepriser med andre entreprenører og afsluttet i 2020. Nu har NCC som nævnt vundet fase 2 på 210 boliger med option på fase 3. 

– En stor del af arbejdet udfører vi i egenproduktion med egne håndværkere. Det gælder tømrer- og el-arbejdet, siger projektleder fra NCC Renovering, Michael Albrechtsen, i meddelelsen om opgaven. 

Renoveringsarbejderne består blandt andet af nye tage og altaner, udskiftning af vinduer og døre, samt en del indvendige arbejder med nye køkkener og badeværelser. 

Renovering skal fremtidssikre afdelingen 

Højbjerg Vænge, som er beliggende tæt ved Herlev Bymidte, er en parkbebyggelse med god adgang til de grønne fællesområder og legepladser, som afdelingen også har.

Boligafdelingen er i gang med en gennemgribende helhedsplan, som skal fremtidssikre afdelingen. Der bliver blandt andet bygget tilgængelighedsboliger med elevatorer, og mindre lejligheder bliver sammenlagt til større boliger.

– Helhedsplanen i Højbjerg Vænge er et fint eksempel på, hvordan en arkitektonisk og energimæssig fremtidssikring kan udføres på vores gamle afdelinger, hvor vi får fastholdt de gode værdier og intentioner, som de oprindeligligt er tænkt, siger Steen Ejsing, Byggechef i DAB. 

Arbejdet sættes i gang over sommeren og forventes afsluttet i maj 2024.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094