23948sdkhjf

Dropper byggeplaner til 435 millioner - 130 år gammel travbane bliver hvor den er

Planer om at bygge en ny travbane til anslået 435 mio. kr. i Høje Taastrup bliver ikke til noget. 

Det står klart, efter at medlemmer af Det Danske Travselskab onsdag aften besluttede, at den 130 år gamle Charlottenlund Travbane skal moderniseres og ikke flyttes. Det skriver TV2 Lorry

- Den model som medlemmer stemte for, består i, at man sælger staldterrænet fra for at bygge tribunesiden om, siger bestyrelsesformand for Charlottenlund Travbane, Michael Juul Nielsen, ifølge TV2 Lorry og uddyber: 

- Så er det tanken at der skal bygge stalde under tribunen på publikumssiden. 

En restaurering af den legendariske Charlottenlund Travbane omfatter blandt andet at en ny publikumsterrasse med staldfaciliteter, der skal bygges nedenunder den gamle tribune. De gamle staldbygninger skal sælges og ombygges til boliger. Desuden vil man gøre travbanen egnet til andre typer aktiviteter, så banen kan benyttes året rundt.

Nybyggeri til 435 millioner i Høje Taastrup 

Alternativet var et salg af travbanen og føromtalte flytning til et nyt anlæg i Høje Taastrup.

Ifølge TV2 Lorry var vurderingen, at travbanen i Charlottenlund ville kunne sælges for cirka 1 milliard kroner. Pengene var tænkt som finansiering af en ny travbane med blandt andet en multifunktionel tribune, væddeløbsbane, stalde, butikker og restauranter i Høje Taastrup. Den nye travbane ville anslpået koste omkring 435 mio. kr. 

Den nye travbane forventes at koste cirka 435 millioner kroner. Det vil altså ud fra den fremlagte plan frigive en formue på 400-500 millioner kroner. Disse penge planlægger man at investere i sporten, f.eks. ved at investere i boliger, der kan opføres på Charlottenlund travbane.

Næste opgave for travholdet bliver nu kontakt til Gentofte Kommune om en lokalplan, der passer til moderniseringsønskerne. Michael Juul Nielsen vurderer, at et nyt anlæg vil kunne stå klar i 2023/2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094