23948sdkhjf

Rustfrie afløbsrør passer som fod i hose til cirkulært byggeri

I cirkulær økonomi er der rigtig god grund til at fokusere på de produkter, der anvendes i byggeriet og i anlægssektoren

- Faktisk passer vi, som leverandører af rustfrie afløbsløsninger, som fod i hose ind i den cirkulære tankegang, fordi rustfrit stål udover at have en meget lang levetid kan anvendes igen og igen. Det betyder også meget, at rustfrit stål har en markedsværdi som brugt materiale, hvilket understøtter genanvendelsen og de infrastrukturer, der er med til at sikre indsamling af stålet til genanvendelse.

Det siger Palle Madsbjerg, forretningsudviklingschef hos Blücher. Han tilføjer, at ifølge Miljøstyrelsen indsamles og genanvendes i Danmark 90 pct. af alt rustfrit stål.

Afløbsprodukterne fra Blücher er fremstillet i rent rustfrit stål med op til 75 pct. genanvendt materiale og uden f.eks. overfladebehandling med andet materiale. Derfor kan de efter et langt liv som afløbsprodukter også umiddelbart genanvendes til nye produkter.

 Sparer mange overskæringer

Desuden har Blücher et rørprogram med mange forskellige længder, så man sparer overskæringer og rester til skrot. Ved dimensionering med BIM (Intelligent Bygnings Design) og Revit-systemet kan rør defineres ret præcist, og derved undgår man overskydende produkter, der bliver skrottet eller skal sendes tilbage.

- I takt med, at det danske byggereglement og danske bygherrer i stigende grad stiller krav i forhold til cirkulær økonomi, så er det bestemt en overvejelse, hvilken type rør man bør anvende i bygningen for at undgå, at det trækker ned i det samlede grønne regnskab for byggeriet, siger Palle Madsbjerg.

Når man kigger på rustfrit ståls cirkulære egenskaber, så ligger det højt i prioriteringen i det cirkulære regnskab. Der er der forskellige grunde til. Først og fremmest er det, fordi det kan betale sig at genanvende rustfrit stål, og fordi det genanvendte stål har en så høj kvalitet, at det tillader et meget højt niveau af genanvendelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125