23948sdkhjf

Danmarks første klimahåndværkere møder kunderne i øjenhøjde

Fremover vil de bl.a. kunne rådgive kunderne om bæredygtige løsninger, der kan give et lavere CO2-aftryk og spare på energien

- Det massive fokus på klimaet fylder ikke alene i erhvervslivet. Vi oplever, at forbrugerne er mindst lige så interesserede i at bidrage, hvor de kan og derfor nysgerrige på, hvordan de bedst gør det, når de bygger om. Og på den anden side har vi så håndværkerne, der har manglet viden på området. Derfor lavede vi en uddannelse til håndværkerne,  siger Thorsten Olsen, der er marketing- og kommerciel direktør hos søgeportalen Håndværker.dk.

 Corona-restriktionerne har skubbet lidt rundt på uddannelsen, som skulle have været gennemført tidligere på året. Men nu har første hold klimahåndværkere netop fået deres uddannelsesbeviser og flere er på vej. I alt er 50 håndværksvirksomheder tilmeldt de første klimauddannelser.

Der er tale om en tredages uddannelse, som Håndværker.dk har lavet i samarbejde med det rådgivende ingeniørfirma, Niras. Her lærer håndværkere fra alle fag blandt andet om bæredygtige løsninger, om faktorer der påvirker CO2-aftrykket, om miljøvenlig affaldssortering og om at dokumentere arbejdet med de bæredygtige løsninger.

- Feedbacken på uddannelsen har været helt enorm god. Deltagerne er meget spændte på at gå ud og tale klimavenlige løsninger med danskerne. Med den nye uddannelse får de nu sproget til at gøre det, så kunderne i den anden ende føler sig mødt, siger Thorsten Olsen.

Næste hold klimahåndværkere uddannes den 24. august i Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126