23948sdkhjf

Sag om kriminalitet for 80 mio. kr.i entreprenørfirma speedes op

Sag om grov økonomisk kriminalitet i entreprenørfirma speedes en smule op efter kritik fra Østre Landsret.

Efter at have fået en usædvanlig "næse" af Østre Landsret for at være for langsom med en sag om grov kriminalitet har Københavns Byret rettet i sin kalender. Processen speedes en smule op.

Sagen har udgangspunkt i det kollapsede entreprenørfirma FH Byg Aps og drejer sig om bedragerier mod leasingselskaber for samlet næsten 80 millioner kroner.

Betonknusere, gravemaskiner og andet udstyr blev leaset, selv om maskinerne - ifølge anklagemyndighedens påstand - slet ikke fandtes.

Siden september 2017 har vidner svaret på spørgsmål, ligesom en mængde dokumenter er blevet gennemgået.

I december sidste år stod det klart, at man "kun" manglede et enkelt vidne og så procedurer fra anklageren og fra fire tiltaltes forsvarere, før retten kunne trække sig tilbage og votere.

Alligevel besluttede byretten, at de resterede ti retsmøder først skulle afvikles fra marts til maj 2022. Det vil sige, at retten ville lade sagen ligge stille i 15 måneder.

Den afgørelse fik for nylig kritik af Østre Landsret. Sagen er ikke "fremmet med den hurtighed, som sagens beskaffenhed kræver og tillader," fastslog landsretten i en kendelse.

Det sker meget sjældent, at byretten får den slags kritik, har pressekontaktdommer Jens Stausbøll oplyst til Ritzau.

I byretten oplyses det, at der nu er fastlagt nye datoer. Sagen triller i gang i november og forventes at slutte i marts 2022.

Det vil sige, at der efter landsrettens indgreb er vundet et par måneder.

I forvejen er sagen plaget af et snegleagtigt tempo. De påståede forbrydelser er sket helt tilbage i 2007 og 2008, og anklageskriftet blev afleveret i december i 2014.

Først i september 2017 tog byretten for alvor fat. Det skyldtes, at byretten igen og igen godtog et stort antal sygemeldinger fra den formodede hovedperson i affæren, hvilket førte til talrige udsættelser af retsmøder.

Sagen mod hovedpersonen blev udskilt, og i et anderledes raskt tempo er hans sag blevet afgjort. Straffen blev sidste sommer fastsat til ubetinget fængsel i fire år. Han har dog anket til landsretten.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109