23948sdkhjf

Murer-tvillinger med på udstillingen Årets Pressefoto

Murere fra EUC Sjælland Næstved er med på udstillingen Årets Pressefoto som netop nu er på vej rundt i landet

 Et portrætfotografi af tvillingerne Mikkel Zacho Pryhn og Marcus Zacho Pryhn, der begge er under uddannelse som murere på EUC Sjælland Næstved turnerer netop nu på udstillingen Årets Pressefoto, som løber frem til januar 2022. Portrættet er er taget af fotograf Kirstine Fryd, der er uddannet dokumentarfotograf fra London College of Communication.

Det oplyser EUC Sjælland Næstved.

I en pressemeddelelse skriver EUC Sjælland Næstved, at billedet er skabt for at sætte fokus på den signifikante værdi håndværksfag har for et samfund, da hænder er kloge og hænder skaber. Og for at understrege, at et samfund ikke kan bæres af tænkere og teknologi alene, da menneskene i håndværksfagene bærer en værdifuld viden, pragmatisk og intuitiv intelligens.

 Selv siger murerelev Mikkel Zacho Pryhn:

- Jeg kan godt lide at bygge noget selv. Jeg synes, det er fedt at bruge de gamle traditioner i murerfaget. Kunsten er at arbejde med levende materialer, som jeg selv kan forme. Der er ingen sten, der er ens. De er skæve på alle ledder og kanter. Så er det op til mig at få det til at se pænt ud.

EUC Sjælland Næstved peger i pressemeddelelsen på, at der er i dag stor mangel på dygtige håndværkere i Danmark. En rapport, der fornyligt er publiceret af Arbejderbevægelsens erhvervsråd, viser, at der i 2030 vil mangle hele 99.000 faglærte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125