23948sdkhjf

 Tømrermestre: Sort arbejde vil eksplodere, hvis håndværkerfradraget slagtes

Mængden af sort arbejde vil stige markant og vil reducere den grønne efterspørgsel, lyder advarslen fra Træsektionen i DI Dansk Byggeri

Formanden for Træsektionen i DI Dansk Byggeri, Martin Skou Heidemann advarer direkte mod at afskaffe bolig-job-ordningen, der i 2021 bød på en fordobling af det beløb, som kan fradrages for privates udgifter til håndværkeres arbejdsløn.

Efter hans opfattelse vil en afskaffelse af håndværkerfradraget risikere at koste samfundet penge og skade den grønne omstilling.

-   Mange danskere har sparet sammen under coronaen og ønsker at renovere og bygge nyt, hvilket netop er godt for den grønne omstilling, som også er regeringens ønske. Her hjælper håndværkerfradraget med til at nå målet om CO2-reduktioner, fordi både renovering og nybyggeri med fornuftige materialer er en af de lavthængende frugter, når det kommer til bæredygtige løsninger, siger han.

Sort arbejde skader fællesskabet

Også udsigten til mere sort arbejde og dermed også manglende sikkerhed for forbrugerne i forhold til garantiordninger og overholdelse af kvalitetskrav er noget, der bekymrer Træsektionens formand:

- I Træsektionen ligger ordnede forhold os meget på sinde. Vi mener, at enhver skal svare sit til fællesskabet, og at det er vores opgave at sikre gode forhold for vores 2.500 medlemmer og deres ansatte. Det indebærer, at arbejdsvilkårene skal være af en art, som tiltrækker unge mennesker til erhvervsuddannelserne – noget, som vi også risikerer at sætte på spil i kølvandet på mere sort arbejde og dermed etableringen af et egentligt sort marked, siger Martin Skou Heidemann.

Han opfordrer derfor de politiske beslutningstagere til at slå koldt vand i blodet og vende skråen et par gange, før de træffer forhastede beslutninger.

- Politikerne råder over en meget stor værktøjskasse og skal finde de rigtige redskaber. De kan regulere boligmarkedet gennem ændringer af fradragsregler. De kan øge kravene til boligkøberes likviditet. De kan ændre beskatningen af fast ejendom. Men en afskaffelse af bolig-job-ordningen vil være det helt forkerte greb, som skaber sort arbejde og på den lange bane bremser den grønne omstilling, understreger Martin Skou Heidemann

-  Det er glædeligt, at væksten i dansk økonomi tilsyneladende bliver højere end først antaget, men vi befinder os i en tid, hvor vi ikke kan føle os sikre på udgangen af coronakrisen, fordi nye varianter dukker op og mange steder sætter samfundene under pres. Derfor vil det være alt for tidligt at reagere på Nationalbankens optimistiske prognoser allerede nu, siger Martin Skou Heidemann.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.187