23948sdkhjf

Hør lyden: Volvo sætter lyd til el-lastbiler – er den fed eller fesen?

 

For at forbedre sikkerheden har Volvo Trucks udviklet et akustisk system med unikke lyde til sine elektriske lastbiler. Målet er at skabe opmærksomhed og øge sikkerheden for fodgængere, cyklister og andre trafikanter, når elektriske lastbiler er i nærheden. Lastbilerne er næsten helt lydløse.

Lydene er designet til at være behagelige og diskrete, både for chaufføren og andre omkring lastbilen. Der er tale om lyde med specielle frekvenser, der ikke trænger gennem vægge, så de elektriske lastbiler også kan transportere varer om aftenen og om natten i tætbefolkede byer.

Lovkrav fra EU
EU har faktisk fra i går den 1. juli 2021 indført et lovkrav om, at alle nye el-biler skal udsende et bestemt støjniveau. Kravet til lydniveau afhænger af hastigheden, og lyden forstærkes, når hastigheden stiger. Ved 20 km/t skal lyden være mindst 56 decibel.

I USA er der lignende lovgivning for køretøjer, der kører 30 km/t eller langsommere. Hvis køretøjet er for stille, skal der tilføjes et eksternt akustisk system til opmærksomhed, såkaldt AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System).

Udviklet af akustikeksperter

Den nye lydsamling er udviklet af Volvos akustiske eksperter og er et er resultatet af grundig forskning og tests.

- Vi er ekstra stolte over at have udviklet nogle premium-lyde af høj kvalitet. Den er mærkbar nok til at advare folk, der er i nærheden af ​​lastbilerne, og alligevel er den stadig komfortable for føreren og andre trafikanter, siger Anna Wrige Berling, der er chef for trafik og produktsikkerhed hos Volvo Trucks.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125