23948sdkhjf

Bygger nyt statsligt kontorknudepunkt i seks etager i træ

NCC og Bygningsstyrelsen har underskrevet en betinget kontrakt om at bygge et nyt, statsligt kontorknudepunkt i Odense for Bygningsstyrelsen

Bygningsstyrelsen og NCC har nu underskrevet kontrakten på det nye kontorbyggeri af træ i Odense. Totalentreprenørholdet består af NCC, C.F. Møller Architects og MOE.

Projektets gennemførelse er betinget af de bevilgende myndigheders endelige godkendelse, og at der i samarbejde med Odense Kommune tilvejebringes det nødvendige plangrundlag.

- Vi ser frem til at gå i gang med denne banebrydende opgave med at opføre Bygningsstyrelsens nye kontor i Odense sammen med C.F. Møller Architects og MOE Denmark. Det er et vigtigt projekt i Odenses byudvikling og i særdeleshed et afgørende byggeri for udviklingen af bæredygtige løsninger i den danske byggebranche,” siger direktør i NCC Danmark, Palle Bjerre Rasmussen.

Opgaven blev blandt andet vundet på en arkitektur, der tilgodeser visionerne for området og inviterer både medarbejderne i bygningen og offentligheden til at bruge udendørsarealerne.

- NCC afgav et stærkt tilbud, og vi ser meget frem til samarbejdet. Det er et virkelig spændende projekt, som både vi, NCC og resten af byggebranchen kan drage værdifulde erfaringer fra, og som kommer til at danne gode og moderne rammer for statslige arbejdspladser i Odense, siger Signe Primdal Lyndrup, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Ud over krav til funktionalitet og fleksibilitet var et væsentligt krav til projektet i udbudsmaterialet, at de bærende konstruktioner skal opføres i træ.

Et bæredygtigt kontorbyggeri

- Ved at vælge en konstruktion med træ er Bygningsstyrelsen med til at flytte branchen, så det bliver mere naturligt at tænke på træ som et alternativ til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Palle Bjerre Rasmussen.

NCC har styrken til projektet i kraft af den nordiske koncern, og har gennem de senere år opført flere markante byggerier af træ. Den viden og de kompetencer kommer nu i spil i Danmark. Det vil give nye erfaringer, som NCC sammen med bygherren vil dele med branchen.

Byggeriet vil foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet og den efterfølgende drift. Det betyder blandt andet fokus på at minimere energiforbruget.

Arbejdet forventes at blive sat i gang i begyndelsen af næste år.

Projektet afventer nu endelig godkendelse af de bevilgende myndigheder, før kontrakten kan ordreregistreres i NCC.

LÆS OGSÅ: Status på træbyggeri: Svenskerne fører med fem år - men Danmark rykker hurtigt

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078