23948sdkhjf

Får bøde på 50.000 kr. for mestergris:  Aftalte tilbud med konkurrent

Retten i Helsingør har idømt Nivå VVS Teknik ApS en bøde på 50.000 kroner for at have lavet en såkaldt mestergris, hvor virksomheden har koordineret tilbud med en konkurrent i forbindelse med et VVS-udbud i Fredensborg Kommun

Retten i Helsingør har idømt Nivå VVS Teknik ApS en bøde på 50.000 kr. for at overtræde konkurrenceloven. En ledende medarbejder fra virksomheden er samtidig idømt en personlig bøde på 10.000 kroner for at have medvirket til overtrædelsen.

Det skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse

Overtrædelsen er sket ved, at Nivå VVS Teknik i perioden fra den 17. december 2018 til 28. januar 2019 udvekslede oplysninger om priser og andre vilkår med en konkurrerende VVS-virksomhed i forbindelse med Fredensborg Kommunes udbud af en rammeaftale på VVS-arbejder.

Den anden virksomhed er gået konkurs, men en ledende medarbejder herfra er også idømt en personlig bøde på 10.000 kroner for medvirken til overtrædelsen.

 En "mestergris" er en underhåndsaftale mellem de tilbudsgivende håndværkere, som deltager i en licitation, om hvem der skal have opgaven og til hvilken pris. En "mestergris" er en ulovlig konkurrencebegrænsende aftale, der ødelægger hensigten med licitationen.

Kilde Wikipedia

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109