23948sdkhjf

Malermestre: Permanent håndværkerfradrag vil kvæle sort arbejde

Næsten hver malervirksomhed har oplevet en stigende efterspørgsel efter udvendigt malerarbejde på grund af forhøjelsen af håndværkerfradraget.

Det fremgår af Danske Malermestres nyeste konjunkturanalyse.

I forbindelse med finansloven for 2021 blev der vedtaget en midlertidig fordobling af håndværkerfradraget for håndværksydelser, for at sætte gang i dansk økonomi efter corona. Det maksimale fradrag pr. person er i 2021 25.000 kr. i stedet for 12.500 kr.

- Og 17 pct. af virksomhederne siger, at det øgede fradrag har mindsket kundernes efterspørgsel efter sort arbejde, hvilket må siges at være ganske pænt. Det kan dog ikke afvises, at noget af stigningen skyldes den generelt stigende private efterspørgsel, siger Ole Draborg.

I alt har 19 pct. af virksomhederne i undersøgelsen oplevet en stigende efterspørgsel efter udvendigt malerarbejde. Besvarelserne bekræfter således, at håndværkerfradraget er et effektivt instrument til både at øge aktiviteten og mindske det sorte arbejde inden for malerfaget. Dermed bekræfter besvarelserne den lange række af undersøgelser, som Danske Malermestre har lavet om emnet.

Effektivt mod sort arbejde

Danske Malermestre opfordrer endnu en gang til, at politikerne ophører med at betragte håndværkerfradraget som et konjunkturregulerende instrument, men i stedet ser det som en effektiv måde at imødegå ineffektivt gør-det-selv arbejde og sort arbejde i en økonomi med et højt skattetryk.

- Ved at gøre forhøjelsen af fradragsbeløbet permanent og ved at målrette fradraget mod ydelser udført i hjemmet og med en høj lønandel, vil man effektivt reducere sort arbejde og opbygge et stabilt arbejdsmarked for disse ydelser. Det er oplagt, at indvendigt malerarbejde skal med i ordningen igen, men også ydelser som for eksempel rengøring, havearbejde og børnepasning bør være en del af en permanent ordning, siger Ole Draborg

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109