23948sdkhjf

Han er udlært tømrer: Nu har han siddet bag rattet for byggecenter i 25 år

60.000 km om året bag rattet. Glæden ved at køre lastbil. Frihed og højt til loftet. En givende kontakt med kunderne. Fantastiske kollegaer. Det er kort sagt årsagerne til at Peter Sørensen nu har været ansat i Bygma i 25 år. Han holder nok ikke i 25 år mere, men tager gerne de næste 10 år indtil den velfortjente pension.

Peter Sørensen er udlært tømrer. Men han drømte om at køre lastbil, og blev i derfor i første omgang turistbuschauffør.

- Jeg havde nogle virkeligt gode år, hvor jeg kørte med turister lige fra Nordkap til Rom. Mange af turene gik til Østeuropæiske hovedstæder, og jeg fik et væld af gode oplevelser, siger Peter, der efterfølgende kørte rutebil i Nordjylland.

- Det var ikke lige mig, så efter et års tid valgte jeg at gøre brug af min uddannelse som tømrer. Jeg handlede på trælasten i Sindal, hvor man manglede en chauffør, og snart sad jeg igen bag et lastbilrat, og det har jeg gjort siden.

 Nye og bedre tider

Peter Sørensen tjente gode penge, men havde også lange arbejdsdage. Og selvom det også i dag er travle tider i byggebranchen er arbejdsforholdene blevet en hel del bedre.

- Vi er flere om kørslen og har ikke så lange vagter som før, siger Peter, der for 15 år siden kom til Bygma Hjørring efter nogle gode år på trælasten i Sindal.

- Jeg har min ”egen” bil, som jeg selv pakker, så jeg ved præcis hvor tingene er. Og jeg synes det er fedt, at Bygma holder sine biler vedlige og investerer i det nyeste grej.

Udfordringer og relationer

- Jeg elsker at komme ud til kunderne og synes det er spændende at løse de udfordringer, der kan opstå; for eksempel, hvis de vil have varerne løftet på plads et bestemt sted, som ikke ligger lige for. Og jeg værdsætter de relationer jeg har til pladsfolk, byggeformænd og tømrere. Efter så mange år har man jo oparbejdet et godt kendskab til hinanden, forklarer Peter Sørensen.

Peter Sørensen bor i Sindal, hvor han også er født og opvokset. Han bor med sin samlever Dorthe i et hus, han selv har bygget på kun 16 uger. Parret har tilsammen 3 voksne børn, et barnebarn og ét på vej. I fritiden holder Peter af havearbejde, og om vinteren går han til spinning. Peter og Dorthe har netop købt en campingvogn og i år går turen til Lofoten på familiebesøg. Det er jo kun en lille smuttur for en langturschauffør.

25-års jubilæet den 7. august falder på en lørdag. Det fejres derfor hjemme i Peter Sørensens have med åbent hus med grillpølser og fadøl til kollegaer og kunder.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078