23948sdkhjf

Så lang tid vil vi bruge på at køre på arbejde: Hvad med dig?

I byggebranchen er mange håndværkere vant til skiftende arbejdspladser. Hver morgen fyldes indfaldsvejene til de store byer af håndværkerbiler med halvsøvnige håndværkere, som både er vant til og nødt til at køre efter opgaverne.

En ny analyse fra Dansk Erhverv viser imidlertid, at danskerne er blevet mindre fleksible, når det gælder tidsforbruget på transport til og fra arbejde. 29 pct.  vil således højest have 45 minutter transporttid hver vej.

Analysen viser ikke hvordan det står til med pendler-villigheden i forhold til erhverv, men viser noget om tendenser i forhold til den samlede arbejdsstyrkes villighed til at pendle på jobbet.

- Det er svært at sige, hvorfor udviklingen er gået sådan. En forklaring kan være, at coronakrisen og restriktionerne har gjort, at hjemmearbejdende danskere er blevet mere bevidste om betydningen af transporttid for deres hverdag.

Ikke desto mindre er udviklingen problematisk for erhvervslivet. For når virksomheder skal ansætte medarbejdere, så betyder villigheden til at pendle meget i forhold til rekrutteringsgrundlaget. Det skal også ses i lyset af, at mange virksomheder lige nu har svært ved at finde den rigtige arbejdskraft, når de søger nye medarbejdere, siger Peter Halkjær, arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv.

Peter Halkjær peger desuden på, at 19 pct.  af danskere i beskæftigelse ikke ønsker at pendle mere end 45 minutter dagligt.

- Vi ser altså, at næsten hver femte ikke vil have mere end 23 minutter til arbejde. Det er ikke meget, og det kan spænde ben for den enkeltes muligheder for at få drømmejobbet, lige som det giver store begrænsninger for virksomhederne.

Og det gælder i øvrigt virksomheder i hele Danmark. Mobilitet og fleksibilitet er nøglen til et dynamisk arbejdsmarked, og når der bliver mindre af de ting, så skader det dansk erhvervsliv og dermed også det danske samfund, siger Peter Halkjær.

 Læs Dansk Erhvervs analyse her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094