23948sdkhjf

Stilladsdirektør: Vi satser på renoveringer

Stilladsvirksomheden ASA Stilladser har tætte samarbejder med entreprenører og rådgivere, der renoverer og sanerer eksisterende bygningsmasse

Hos ASA Stilladser ApS på Frederiksberg er direktør Henrik Jessen ikke i tvivl om, hvad målsætningen er for virksomheden og dens 16 medarbejde:

- Vi arbejder primært med renovering og sanering af ejendomme, og det har vi gjort i rigtig mange år. Det betyder at vi samarbejder tæt med entreprenører, rådgivere og nedrivere, tømrervirksomheder, blikkenslagere og tagdækkere, fortæller Henrik Jessen.

Han har arbejdet med stilladser i godt 36 år, og virksomheden kom styrket ud af finanskrisen tilbage i 2007-8, og siden er der sket en voldsom udvikling.

- Vi er vokset støt og roligt. Vi er langt fra en af de største i branchen, men vi har til gengæld specialiseret os, og har tætte samarbejder med en række af de store byggevirksomheder. Det gælder firmaer som Adserballe & Knudsen og MT Højgaard, og på nedriversiden J. Jensen, fortæller han.

Store renoveringer

Firmaet har gennem årene været med på nogle af de meget store renoveringssager, blandt andet Solbjerg Have på Frederiksberg, som tog næsten tre år at gennemføre.

I samarbejde med firmaet Adserballe & Knudsen og J. Jensen er man i gang med Ringparken i Roskilde, et sanerings- og renoveringsprojekt, der også tager ca. fire år. Albertslund Syd er et kæmpeprojekt med udskiftning af de forhadte MGO-plader, et projekt som også tager flere år, og hvor firmaet arbejder sammen med MT Højgaard.

- Vores force er, at vi kender hinanden, og bruger de samme sjak på opgaverne. På den måde glider arbejdet inden for de forskellige faggrupper meget bedre, og i respekt for hinandens faglighed, så man ikke går i vejen for hinanden. Det betyder også meget, at arbejdet er færdigt til aftalt tid, så næste faggruppe kan komme til og udføre sit, siger han til Mester Tidendes søsterblad, Licitationen-Byggeriets Dagblad

- Det handler ganske banalt også om, at hver faggruppe ved at samarbejde på tværs, bedre kan tjene deres penge, fordi arbejdet glider på en anden måde, tilføjer Henrik Jessen.

- Når medarbejderne i den ene faggruppe tager et ansvar for, at den næste faggruppe uden problemer kan komme til at arbejde, så kører projektet uden diskussioner og bebrejdelser. Og så er det en fornøjelse at være på arbejde, smiler han.

Stor konkurrence

Selv om firmaet har specialiseret sig, så er der ikke noget med at kunne gemme sig. Der konkurreres hårdt i branchen.

- Vi foretrækker at konkurrere på kvaliteten, og der er jo en vis sammenhæng i pris og kvalitet, og det er i det spænd vi opererer. Det er vigtigt for os, at vi kan få lov at udføre tingene i den kvalitet, vi ønsker. Der indgår vi ikke kompromiser, hedder det fra Henrik Jessen.

- Vi ser fortrøstningsfuldt på fremtiden, især måske fordi vi har flere store projekter, som der går flere år med at gennemføre. Det betyder jo en vis tryghed for en del af omsætningen.

- Lige nu kæmper vi for at følge med. Der er virkeligt travlt, men jeg tror, at der på et tidspunkt, selv om det er svært at sige hvornår, vil komme en mindre afdæmpning. Ejendomsudviklerne vil efterhånden sætte mindre nyt i gang, siger han.

Ny generation mangler

Fælles for stilladsbranchen er, at virksomhederne står og mangler arbejdskraft.

- Det er og bliver fremover vigtigt for os at få de rigtige medarbejdere ind i virksomhederne. Det er svært at rekruttere i øjeblikket, ikke mindst også fordi der er travlt. I vores virksomhed har vi en række dygtige medarbejdere, som kender deres metier, og som ved til bunds hvordan en opgave løses. Jeg vil ikke sige at der er lønpres, men det er klart at vi forsøger at honorere en god indsats, siger Henrik Jessen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094