23948sdkhjf

Snedkermesterfirma hyldes på nettet efter bortvisning af byggeleder

Snedkermesterfirmaet Arne Pedersen A/S i Greve bortviste forleden med øjeblikkelig virkning en byggeleder fra en byggeplads i København.

Det skete efter, at byggelederen over for et tømrersjak havde forfalsket svaret på en asbestprøve. Prøven påviste asbest i forbindelse med renoveringen af en række ejendomme i Østersøgade og Bartholinsgade i København, hvor tagene skulle skiftes ud.

Byggelederen forfalskede svarene fra asbestprøven, men tømrersjakket fattede mistanke og fik på egen foranledning en prøve undersøgt – og den påviste asbest.

Den københavnske afdeling for bygningsarbejdere, 3F BJMF, rettede henvendelse til virksomheden, hvor adm. direktør Kim Pedersen straks bortviste byggelederen.

På Snedkermesterfirmaet Arne Pedersen A/S’  LinkedIn-profil skriver Kim Pedersen, at byggelederen dermed desværre har udsat andre medarbejdere for en potentiel sundhedsfare.

”Vi er berørte af sagen og tager selvfølgelig hånd om de berørte medarbejdere og sikrer, at de får den hjælp, de skal have. Selvom byggelederen har handlet på egen hånd, så falder ansvaret tilbage på os som virksomhed. Vi har i forbindelse med sagen fået en bod af 3F, som vi anerkender og betaler. 3F anerkender vores indsats og hurtige handlen i sagen og vurderer, at vi har ageret ansvarligt”, skriver Kim Pedersen.

Han oplyser videre, at virksomheden nu er i gang med at gennemgå alle tidligere miljørapporter for at sikre, at der ikke er andre lignende sager.

”Alt tyder heldigvis på, at der er tale om et enkeltstående tilfælde. Vi har øjeblikkeligt indført nye procedurer med dobbeltkontrol af alle miljørapporter, og vi gør alt, der står i vores magt for at sikre, at noget lignende ikke kan gentage sig.

Vi er kede af sagen, og sådan noget må selvfølgelig aldrig kunne foregå på vores byggepladser”, understreger adm. direktør Kim Pedersen.

Hans resolutte bortvisning af byggelederen og opslaget på LinkedIn får flere positive kommentarer og ”Synes godt om ”. Især respekteres Kim Pedersen for at have reageret prompte og dermed udvist god ledelse og anerkendelse af ansvar.

Bod på 110.00 kroner

Den københavnske afdeling for bygningsarbejdere, 3F BJMF, har indgået forlig med Arne Pedersen A/S og Dansk Industri i sagen.

Forliget betyder, at Arne Pedersen A/S skal betale en bod på 110.000 kroner til 3F BJMF for brud på ledelsesretten under hovedaftalen.

- Samtidig har virksomheden forpligtet sig til at se alle andre sager, som den bortviste byggeleder har haft, igennem for at sikre, at der ikke er sket noget lignende før, siger faglig sekretær Christian Korsgaard Sørensen, der har ansvar for arbejdsmiljø i 3F BJMF.

- Desuden vil virksomheden fremover som en fast procedure udlevere alle rapporter og prøveresultater om asbest og andre forhold til medarbejderne, siger han til Fagbladet 3F.

Se adm. direktør Kim Pedersens indlæg på LinkedIn her

Læs Fagbladet 3F’s detaljerede gennemgang af sagen her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109