23948sdkhjf

Nyt koncept: Mængdeberegning ved tilbud skal ikke være en joker

Det skal være slut med at diskutere mængder, og det skal være slut med at diskutere uklarheder i forbindelse med tilbudsgivning, mener IT-rådgivningsvirksomhed

- Sat på spidsen, så ved alle, at den entreprenør- eller håndværksmester som glemmer mest, når han regner et tilbud, også typisk får tildelt opgaven, siger adm. direktør Martin Profit Jakobsen fra IT-rådgivningsvirksomheden BASIT. Og det er bittersød oplevelse at vinde en opgave og på forhånd vide, at har man regnet forkert kommer man til at sætte penge til. Den eneste mulighed for at vinde det tabte er evt. ekstraarbejde som bygherren skal honorere.

Martin Profit Jakobsen fremhæver, at især når det gælder beregning af mængder, så er der kolossal risiko for at regne forkert. Simpelthen fordi bygherren og bygherrens rådgivere ofte ikke har mængdeangivelse med i udbudsmaterialet. Det betyder, at tilbudsgiverne hver i især skal regne alle mængder eller delmængder på opgaven. Og det er både ineffektivt og skaber stor risiko for, at der regnes forkert.

Men, nu skal det ifølge Martin Profit Jakobsen være slut med uklarheder i udbudsmaterialet, når det handler om mængde angivelser.

Fra 2022 vil BASIT tilbyde de virksomheder, som påtænker at byde på en opgave at gennemgå udbudsmaterialet, og komme med den helt præcise mængdeangivelse, samt en tilhørende detaljeret risikovurdering.

- Derefter er det så op til virksomhederne selv at regne prisen. På den måde er der ikke et konkurrence-element i den service, vi tilbyder, siger Martin Profit Jakobsen.

- Og set i det store billeder, så er vi samtidig med til at sikre, at det er den reelle konkurrenceevne, som kommer til at udgøre forskellen på de afgivne priser.

I første omgang tilbyder vi at regne mængder og foretage en risikovurdering for vores kunder i BASIT. Og det kommer til at ske gennem et helt nyt firma, BAUV.dk - Bygge-og Anlægssbranchens UdbudsValidering, forklarer Martin Profit Jakobsen, som også er direktør i det nye firma.

 Afkoder udbudsmaterialet

- BAUV.dk kommer udelukkende til at samarbejde med håndværks- og entreprenørvirksomhederne. Og det er disse virksomheder, som sender materialet, de skal give en pris på, til BAUV.dk. Det gør det også enkelt for bygherre og bygherrerådgivere, som bare skal fortsætte med at gøre som de plejer.

Der bliver ikke stillet krav til deres arbejdsmetoder eller udbudsmaterialet. BAUV.dk tager blot udgangspunkt i det materiale, som entreprenørerne bliver mødt med. Hverken mere eller mindre, fremhæver Martin Profit-Jakobsen.

Han forklarer, at BAUV.dk arbejder med de mest moderne metoder og teknologier til at afkode udbudsmaterialet og kommer i forbindelse med bearbejdningen med en karakter, som skal hjælpe håndværks- og entreprenørvirksomheder med en risikovurdering.

 Desuden bliver alle elementer fra udbudsmaterialet foldet ud i en ensartet struktur som BAUV.dk kunder bliver uddannet i.

Orden i penalhuset

- Vi er interesseret i at hjælpe effektive og produktive håndværks- og entreprenørvirksomheder, der groft sagt har orden i panelhuset. Uden at være smagsdommere. Dermed kan vi bedst stå på mål med de virksomheder som vi kender indgående i forvejen. I første omgang bliver BAUV.dk derfor kun tilbudt til BASIT kunder, fordi vi har et godt billede af deres forretning og ikke mindst forretningsmæssige værdigrundlag siger Martin Profit Jakobsen.

- BAUV.dk har været længe undervejs, og bliver grundlæggende søsat for at lukke et hul i markedet, som ingen af de etablerede aktører har lukket, og som tilsyneladende heller ikke bliver lukket af de initiativer som branchen i øvrigt har søsat, siger Martin Profit Jakobsen, som for alvor ruller konceptet ud i slutningen af indeværende år og starten af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109