23948sdkhjf

Flyttemændenes formand: Vi mangler kvalificeret arbejdskraft

- Der er igen kommet fuld gang i landets flyttebiler, efter at corona i en periode satte en brat stopper for alle former for flytninger; men vi mangler branchen i den grad kvalificeret arbejdskraft.
Det sagde formanden for Dansk Møbel Transportforening Lasse Ødum på foreningens generalforsamling i København lørdag den 4. september.

- Corona har sat sit præg på flyttebranchen. De fleste medlemmer er – indtil nu – kommet gennem første bølge med skindet på næsen, men der er også medlemmer, som i en periode har oplevet et brat fald i aktiviteten.
- Nogle medlemmer har været ramt hårdt, når enkelte store kunder enten er lukket, eller har skåret aktiviteter væk. Så er der lige pludselig mindre at køre med, sagde Lasse Ødum.

Stigende efterspørgsel
Formanden bemærkede, at i en periode med stor økonomisk usikkerhed har boligsektoren opført sig mere end mærkeligt. Både på ejer- og lejersiden er boligmarkedet gået mere eller mindre amok – og så skal der flyttes, hvad flere af medlemmerne oplever i en hektisk dagligdag med stigende efterspørgsel.

- Vi er nu tilbage i en situation, hvor vores største udfordring er at kunne tiltrække tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft, sagde formanden.

- Den tendens bliver sikkert blot værre i tiden der kommer. Flytte- og transportbranchen er ikke den eneste branche, der er ude efter de dygtige medarbejdere, og så ved vi godt, hvad der kommer til at ske: Lønpresset vokser, og så bliver nogle medarbejdere fristet af nye udfordringer.

- Corona-pandemien har været særligt udfordrende for de af vores medlemmer, der har skullet løse opgaver i udlandet, hvor det ikke altid var tydeligt, hvad de måtte de, og hvad ikke måtte. Flere lande havde forskellige restriktioner, man skulle forholde sig til. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096