23948sdkhjf

Brændende hybridbil måtte trækkes ud af p-kælder

Voldsomme flammer stod ud af hybridbil - 40 brandfolk måtte tage særlig robot i brug.

40 brandfolk kæmpede tirsdag nat mod flammer fra en brændende hybridbil i en parkeringskælder i Hellerup. Omfanget af flammerne var så alvorligt, at man, foruden de mange brandfolk, der kom fra flere beredskaber, også indsatte en robot, der skulle assistere med at trække bilen ud af kælderen. 

Det oplyser vagtchefen ved Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry, mens vagtchefen ved Hovedstadens Beredskab supplerer:

- Det er jo lidt atypisk, at man flytter et køretøj, når det brænder, lyder det fra vagtchefen.
Ifølge vagtchefen vurderede beredskabet på stedet, at batteripakken i hybridbilen gjorde branden vanskelig at slukke, så man indsatte beredskabets brandslukningsrobot LUF60, som trak bilen ud af kælderen.

Beredskabet beskriver branden som ’alvorlig’ men tilføjer, at det ikke var nødvendigt at evakuere i forbindelse med branden, hvor ingen er kommet til skade.

Københavns Politi oplyser til TV 2 Lorry, at der ikke er mistanke om, at branden skulle være påsat, og at noget ulovligt skulle have fundet sted. Politiet kender dog fortsat ikke årsagen til den voldsomme brand.

Motor-magasinet har flere gange skrevet om selvantændte brande i el- og hybridbiler, der er svære at slukke på grund af kemien i batterierne, som ’føder’ sig selv. Desuden kan giftig fosforgas fra batterierne forårsage svære skader i lungevæv.

Der var angiveligt tale om en Mercedes E-Class Model 238. En bil med mild hybrid og et 48V batteri.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11