23948sdkhjf

Stort og bittert slagsmål om skandaleramt Niels Bohr-bygning

Sagen om den snart fem år forsinkede Niels Bohr Bygningen til Københavns Universitet (KU) har fået en ny dimension. 

En diskussion mellem Niras, der fungerer som rådgiver for KU, og bygherren Vejdirektoratet er ifølge Niras - foreløbig - kulmineret i, at Vejdirektoratet skal have luftet ”repressalier” og muligheden for ”tab af forretning for Niras”. Rådgiverens medarbejdere skulle også have oplevet personangreb. 

Det fremgår af en aktindsigt, som Licitationen har fået ved KU. 

Vejdirektoratet medgiver, at samarbejdet med Niras har været ”vanskeligt”. Men bygherren han ikke genkende Niras’ udlægning om repressalier og personlige angreb. 

- Hvad angår dine første spørgsmål, så har vi fulgt op på indholdet i rapporten via drøftelser med relevante medarbejdere, og der er ikke noget, der underbygger Niras-medarbejderens påstande, skriver Vejdirektoratet, som ikke har ønsket at stille op til interview om rapporten, til Licitationen. 

Spørgsmålet om de tekniske anlæg er én af de primære årsager til, at Niras komplet bestrider Vejdirektoratets færdiggørelsesdato – slutningen af oktober – og i stedet vurderer, at bygningen tidligst kan stå færdig i slutningen af 2022, som Licitationen beskrev tidligere på ugen.

Læs hele historien på Licitationen - Byggeriets Dagblad:

Beskyldninger om trusler og personangreb: Bygherre og rådgiver i slagsmål om Niels Bohr-skandale

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125