23948sdkhjf

Bliver du også trynet af dine "samarbejds-partnerne", mester !

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

Den benhårde konkurrence om opgaverne og små indtjeningsmarginaler har givet bygge-og anlægsbranchen et brutalt ry som en branche, hvor moralbegreber godt kan gradbøjes - og helst til egen fordel.

Forråelsen og brutaliteten har frit spil i en macho-verden, hvor den der blinker eller klynker, bliver trynet. På sin vis kan man godt hævde, at bygge- og anlægsbranchen er fuld af krænkere. Det kalder man det bare ikke i byggeriet. Her er begreber som tryning og mobning mere korrekte - selvom man ikke går og skilter med, at man er blevet snydt af en samarbejdspartner

Men, når man snyder en samarbejdspartner, så er det jo i den grad en krænkelse af både tillid og god moral.

Entreprenører, håndværksmestre, rådgivere og bygherrer har nok ikke bevidst fokus på at krænke hinanden. Men det er tankevækkende, at byggeriet i stigende grad befolkes af det man ude på byggepladserne kalder "skiderikker" - barske, brutale byggeledere, som har til opgave at vride hver en krone ud af opgaven. Også hvis det indebærer at tryne - eller krænke - andre.

Det handler ikke om at sidder i rundkreds og betro sig og krænge følelserne ud af kroppen. Det handler om det, man med et gammel udtryk kalder at være redelig i handel og vandel.

Eller på godt nu-dansk: Vær nu mandfolk nok og dygtig nok til, at du ikke behøver at krænke andre for at tjene dine penge.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094