23948sdkhjf

Aarhus lukker hjemmeside for byggesager efter datalæk

Borgeres cpr-numre har været tilgængelige på Aarhus Kommunes hjemmeside for byggesager. Siden er nu lukket, mens fejlen bliver undersøgt. Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

På hjemmesiden minejendom.aarhus.dk, som er et tegningsarkiv, kan man finde byggesager, tegninger og andre dokumenter fra byggesager i Aarhus.

Kritiske fejl har betydet, at man ved et antal ejendomme har kunnet finde borgeres cpr-numre. Straks Teknik og Miljø fik kendskab til problemet blev siden lukket, mens man nu søger efter fejl. De berørte borgere bliver nu kontaktet af kommunen.

Byggeri, Teknik og Miljø undskylder

Teknik og Miljø er bekendt med en række sager, hvor fortrolige dokumenter ved en fejl har været tilgængelige, men på nuværende tidspunkt er der ikke klarhed over, hvor udbredt problemet er. Lækket er anmeldt til Datatilsynet og Aarhus Kommunes databeskyttelsesrådgiver, og hjemmesiden er lukket ned.

- Nu har vi lukket for minejendom, så vi har mulighed for at undersøge fejlen til bunds. Før da kan vi ikke sige noget om omfanget. Vi holder hjemmesiden lukket, indtil vi ved, at der ikke længere er risiko for, at man kan finde personlige oplysninger på siden, siger Ann Hamborg, chef for Byggeri, Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen og undskylder overfor de berørte borgere.

Minejendom er en selvbetjeningsløsning, hvor aarhusianske borgere og virksomheder kan finde oplysninger, tegninger og byggesagsdokumenter om tusindvis af ejendomme i Aarhus. Løsningen indeholder cirka 8 millioner dokumenter og er ikke en del af aarhus.dk.  

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094