23948sdkhjf

Nordjysk byggefirma vokser og deler overskud med de ansatte

En check på 50.000 kr. Det er belønningen til medarbejderne i Svenstrup-firmaet Komproment, som er leverandør af bæredygtige facader og tagsten, for deres indsats i et travlt 2020.

Den nordjyske byggevirksomhed melder om fremgang i omsætningen på alle produktområder både i 2020 og første halvår af 2021.

- 2020 har været travl og alle har ydet en ekstra indsats. Så vi har derfor afsat et millionbeløb, så hver fuldtidsansat denne gang får 50.000 kroner som en belønning for god holdånd, hvor alle viser vilje til levere gode resultater, som slår ud på bundlinjen, siger salgsdirektør Kim Kristensen i en pressemeddelelse.

Fakta: Komproment

  • Stiftet i 1999 og beliggende i Svenstrup, syd for Aalborg.
  • Leverandør til byggeriet med udvikling og salg af tag og facader både i Danmark samt på udvalgte eksport markeder.
  • Arbejder primært med tegl, skifer samt beton og har fokus på bæredygtighed, kvalitet, design og systemleverancer.
  • Stifterne / ejerkredsen, som stadig deltager i den daglige drift med hver deres ansvarsområder, består af tre venner hvoraf de to er brødre: Salgsdirektør Kim Kristensen, økonomidirektør Jan Kristensen og eksportdirektør Niels Heidtmann.

Han har grundlagt Komproment med små 20 ansatte sammen med Niels Heidtmann og Jan Kristensen, der også er aktive i virksomheden.

Regnskabet fra Komproment ApS viser en bruttofortjeneste på 19,2 mio. kr. i 2020 mod 14,5 mio. kr året før. Resultatet før skat steg sidste år til knap 9 mio. kr. fra 4,7 mio. kr. i 2019.

Ifølge ledelsen er Komproment på vej mod endnu et godt resultat i 2021 trods prisstigninger og en daglig kamp med at fremskaffe produkter.

- Vi formår dog at få solgt varer, og første halvår ligger omsætningen 10 pct. over 2020-niveauet ved halvårsregnskabet, siger Kim Kristensen.

Spektakulære projekter

Han fremhæver, at Komproment har været med på "mange spektakulære projekter", som har bidraget til resultatet.

Det gælder eksempelvis facader til to store boligprojekter i Køge Kyst i samarbejde med arkitekterne på Tegnestuen Vandkunsten og Danielsen Architecture. Her er opført bæredygtige klimaskærme i ægte naturskifer og skærmtegl i italiensk terracotta-ler. Komproment har også leveret til det berømmede Kornets Hus i Hjørring, som er et nyt oplevelsescenter for korn, madoplevelser og familieaktiviteter.

- Alt i alt ser 2021 ud til at lande særdeles fornuftigt, lyder det fra Kim Kristensen.

Åbner afdeling i Sverige

Komproment har appetit på mere vækst og har netop åbnet sin første afdeling i udlandet - nemlig i Helsingborg i Sverige, hvor Komproment mærker stor interesse for de bæredygtige produkter, som firmaet har specialiseret sig inden for. 

Komproment fik 2018 tildelt den internationale SME Star Award 2018 for udvikling af bæredygtige materialer, og samme år den danske Byggeriets Miljøpris for facade- og tagelementer, der kan adskilles og genbruges.

- Det bæredygtige skal især forstås ud fra designprincippet, at løsningerne skal kunne brydes ned og genbruges. Vi tror på, at nutidens boliger skal være fremtidens materialebank, pointerer Kim Kristensen.

Ny direktør og nyt domicil

Han træder i øvrigt til side på direktørposten senere på året, hvorefter Mads Røge, som i dag er logistikchef og ansvarlig for internt salg hos Komproment, overtager som ny adm. direktør.

Fremtiden for Komproment byder desuden på en flytning, idet firmaet i dette efterår tager det første spadestik til et nyt domicil i Støvring nogle kilometer syd for det nuværende hovedkontor.

Komproment ApS
Mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 19,2 14,5
Driftsresultat 9,0 5,0
Resultat før skat 8,9 4,7
Årets resultat 6,9 3,6
Balancesum 28,2 29,1
Egenkapital 17,4 12,6
Antal ansatte 19 18
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125