23948sdkhjf

Pihl-koncernen leverer rekordregnskab

Byggeselskaberne Pihl & Søn A/S, BNS A/S og LM Byg A/S, der i november blev samlet under et fælles selskab, Pihl Holdings A/S, har netop afleveret rekordresultater på både top- og bundlinje.

Af koncernens netop offentliggjorte årsrapport for 2020/21 fremgår det således, at byggetrioen har leveret en organisk vækst på 45 pct., hvilket svarer til en omsætning på knap 1,7 mia. kr. 

Samtidig lander entreprenørkoncernen et resultat før skat på 72 mio. kr. svarende til en overskudsgrad på 4,4 pct.

Om Pihl-koncernen

Pihl-koncernen består af moderselskabet Pihl Holdings A/S og de tre datterselskaber; LM Byg A/S, Pihl & Søn A/S og BNS A/S. Koncernen er netop etableret til at kunne håndtere såvel store som små entrepriser af enhver art inden for nybyggeri og renovering.

Pihl & Søn A/S blev i 2017 genrejst, efter at E. Pihl & Søn A/S gik konkurs en håndfuld år tidligere. Virksomheden fortsatte, hvor det gamle slap, og entreprenørfirmaets spidskomptencer ligger indenfor styringsentrepriser.

LM Byg A/S er specialiseret i råhuse og beskæftiger i dag cirka 300 ansatte. 

I februar 2020 købte LM Byg og Pihl & Søn det konkursramte B. Nygaard Sørensen A/S, nu BNS A/S. BNS' spidskompetencer er indenfor nybyggeri og renovering.

Carsten Mindegaard er hovedaktionær i LM Byg, Pihl & Søn og BNS.

Koncernen har en omsætning på 1,7 mia., har ansat 170 funktionærer og beskæftiger over 150 specialiserede betonarbejdere.

Af årsrapporten fremgår det, at koncernen "lykkedes at have næsten fuld fremdrift på alle byggepladser" under coronapandemien, og at der i årets løb blev afleveret over 60.000 kvm byggeri, herunder Zleep Hotel i Lyngby, boliger på Teglholmen samt boliger på Vesterbro/Toves Gaard.

"Koncernen bygger dermed videre på sidste års vækst og ambitionen om at placere Pihl blandt Danmarks mest betydningsfulde og lønsomme entreprenørselskaber med stort kunde- og projektfokus", skriver Pihl i en pressemeddelelse. 

Forventer samme resultat i år

Pihl-koncernen har aktuelt en ordrebeholdning på 3,2 mia. kr., og entreprenørkæmpen vurderer, at markedet er positivt for koncernens forretningsområder. 

Koncernen skal imidlertid ikke vækste i indeværende regnskabsår, lyder det.

"Med flere års væsentlig ubrudt vækst betragter vi det kommende år som et konsolideringsår, hvor vi ønsker at sikre fokus på at høste planlagte gevinster ved den nyetablerede koncernstruktur. Vi ser derfor ind i et år med samme omsætningsniveau og overskudsgrad, og hvor vi fortsat vil have stor fokus på at udvikle vores kompetencer inden for bæredygtighed og digitalisering", skriver Pihl i pressemeddelelsen.

Det forgående regnskabsår har da også været begivenhedsrigt for koncernen. I årsrapporten fremgår det, at virksomhederne har oplevet store prisstigninger på materialer samt engangsomkostninger til etableringen af ny koncernstruktur og genopbygningen af BNS A/S.

"Så det er med en god blanding af stolthed og ydmyghed, at jeg ser frem til tiden, der kommer", skriver adm. direktør Hans Anker Nielsen i pressemeddelelsen.

Pihl Holdings A/S
mio. kr. 2020/21 2019/20
Nettoomsætning 1.665,6 1.150,9
Resultat af primær drift 73,8 65,4
Resultat før skat 71,5 63,6
Årets resultat 55,5 48,7
Balancesum 775,9 682,7
Egenkapital 104,1 121,9
Antal ansatte 223 139
Regnskabsåret blev afsluttet den 30. juni 2021 
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141