23948sdkhjf

Ung møbelsnedker bukkede for dronningen og sikrede sig rejselegat

Ikke alene kan 20-årige Snorre Steenstrup Dyhr nu kalde sig møbelsnedker efter en veloverstået svendeprøve. Med sit svendestykke sikrede han sig desuden den højeste udmærkelse Sølv, et buk for dronningen samt et rejselegat på 100.000 kr. fra A.P. Møller Fonden.

– Det er ret overvældende det hele, lyder det fra en glad Snorre Steenstrup Dyhr, der tirsdag mødte op til medaljeuddeling hos Håndværkerforeningen København.

Her fik den tidligere vinder af DM i Skills overrakt rejselegatet, og han er ikke i tvivl om, hvor turen skal gå hen.

– Jeg glæder mig mega meget til at komme til udlandet, se noget andet snedkeri og lære en masse. Det er det fede ved det hele; at se nye teknikker, som jeg vil få gavn af. Mit rejselegat fra A.P. Møller Fonden skal forhåbentlig bruges til et ophold hos Silverlining Furniture i Wales, England. De laver eksklusivt inventar til yachts – det fornemmeste i hele verden, synes jeg, fortæller den nyslåede møbelsnedker.

Først går turen dog et halvt år til Irland, hvor Snorre Steenstrup Dyhr har fået foden inden for hos Zelouf and Bell i Irland - et ophold, som er støttet af et andet stort rejselegat fra Master Challenge, som han har søgt og modtaget.

Ungt talent med stor passion

Tilbage i 2019 gik Snorre Steenstrup Dyhrs talent heller ikke ubemærket hen, da han - som den yngste på det danske landshold - blev kåret til Danmarks dygtigste møbelsnedker til DM i Skills.

Læretiden har han tilbragt hos OT Lauridsen i Sindbjerglund, som har givet ham gode muligheder for at dygtiggøre sig op til både konkurrencer og under hele hans uddannelse. Også underviserne på Syddansk Erhvervsskole i Vejle har gennem årene oplevet den unge mands talent og dedikation.

– Snorre har et utrolig højt fagligt niveau. Han har udfordret både sig selv og os med nye teknikker, som han har set på videoer. For eksempel har han kogt træ og kommet væsker ind. Det har givet nogle spændende faglige diskussioner og bragt ny viden og inspiration ind. Det er altid fantastisk, når det sker på holdene, lyder det fra Henrik Madsen og Kim E. Vestergaard, to af Snorres undervisere på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

– Snorre har lagt utrolig meget energi, tid og penge i at blive dygtigere – også i sin fritid. Det siger noget om hans passion for snedkerfaget, som nu også giver pote med flotte legater til rejser i udlandet, uddyber de to om deres nu tidligere studerende.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11