23948sdkhjf

Tømrersvende kan få mere end 400,- kr. i timen ved akkord-arbejde i de store byer

Akkordarbejde i tømrerfaget er forholdvis udbredt. Det er dog svært at fremskaffe eksakte tal på området. Derfor er det også vanskeligt at vurdere hvorvidt omfanget af akkordarbejde er stigende. Og hvordan akkord-løningerne udvikler sig.

Det skriver specialmagasinet for tømrer- og snedkermestre PASKRAM, som udsendes sammen med Mester Tidende på mandag den 11. oktober.

 - Det er meget svært at sige noget om, for akkord har jo eksisteret i mange år. Men givet er det, at i disse tider, hvor der er mange rigtig store byggerier, så ser vi det nok lidt mere end ellers, siger Preben Anker Munk. Han er konsulent i personalejuridisk afdeling i DI, og har speciale i overenskomstforhold, som dækker overenskomster for 2.500 virksomheder tømrervirksomheder i byggeriet. Det er den største sektion i DI Byggeri.

 - Det er typisk på de store byggerier, men også i de store byer, at akkorderne er populære. Her ser vi lønninger, der er meget høje ind imellem, forklarer Preben Anker Munk.

På spørgsmålet om, hvorvidt den høje aktivitet i byggeriet har presset akkorderne op -  der er hørt om akkordlønninger på mere end 400 kr. i timen -, svarer Preben Anker Munk, at det er få steder, men at det er set.

- Der er efterspørgsel på gode folk, og det er nok med til at presse det op enkelte steder, men det er også sådan, at arbejdsgiveren nok vil tænke sig om, næste gang han skal have sådan et sjak ind, for det øger jo omkostningerne. Når presset mindskes, er der nok også flere, der ønsker at beholde det job de har og derfor passer på med ikke at presse citronen alt for hårdt, siger  konsulent i personalejuridisk afdeling i DI, Preben Anker Munk til PASKRAM.

Læs også:Ingen udlændinge: Danske tømrere har akkordarbejdet for sig selv

Du kan læse hele artiklen om akkordarbejde i tømerfaget i PASKRAM, som udkommer sammen med Mester Tidende mandag den 11. oktober.

Hvis du vil være sikker på at modtage Mester Tidende, så skal du tegne abonnement her

LÆS OGSÅ: Undersøger om akkordarbejde skader kroppen - men mangler tal

LÆS OGSÅ: Tømrersjak: Her er akkordarbejde hverdag - og det er helt fint

LÆS OGSÅ: Stramme tidsplaner presser akkordbetalinger i vejret

Artiklen er en del af temaet PASKRAM .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109