23948sdkhjf

Slæber du rundt på højtlønnet dødvægt, mester ?

Mester Tidendes chefredaktør sætter aktuelle sager på spidsen

De stigende priser på energi, råvarer, materialer og fragt får rynkerne frem i panden hos mange håndværksmestre i den danske byggebranche for tiden. Lige nu forsøger man at sende regningen videre gennem værdikæden. Og det er ikke altid let.

Samtidig må virksomhederne have ja-hatten på både i forhold til at imødekomme den massive efterspørgsel og når medarbejderne kræver mere i løn fordi de har fået et godt tilbud fra en konkurrerende virksomhed.

Og som en mester sagde til mig forleden. "Det er jo også de mindre dygtige svende, der forlanger mere i løn i denne tid"

Det er alt i alt rammevilkår som skaber endnu flere rynkede pander i direktioner og bestyrelseslokaler.

Nu er det ikke fordi håndværksmestrene i dansk byggeri er handlingslammede. De fleste er ansvarlige og dygtige til at træffe de nødvendige beslutninger. Både her og nu og på sigt.

Spørgsmålet er, om håndværksmestrene på nogen måde har mulighed for at vurdere, hvordan de nuværende rammevilkår vil sætte aftryk på markedet om bare et års tid.

Det har aldrig været let at kigge ret langt frem i byggebranchen. Lige nu har det aldrig været sværere.

Det er af enorm betydning, at håndværksmestrene træffer de rigtige beslutninger, så de på den ene side ikke drive virksomheder med en voldsom dødvægt af højtlønnede medarbejdere og på den anden side ikke mangler dygtige medarbejdere til at skabe den vækst, som er afgørende for virksomhedens fremtid.

Og selvom ingen kender dagen i morgen, så kan man godt være parat til at tackle udfordringerne.

Artiklen er en del af temaet MESTER HAK&HUG.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156