23948sdkhjf

Undersøger om akkord-arbejde skader kroppen – men mangler tal

I det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, også kaldet VIVE, vil man undersøge eventuelle konsekvenser for medarbejderes helbred, når de arbejder på præstationsfremmende aflønningsordninger.

Undersøgelsen er bare blevet forsinket. Ifølge Karsten Albæk, seniorforsker og Ph.d. (Økonomi) skyldes forsinkelsen, at talmaterialet, som skulle ligge til grund for undersøgelsen, ikke har været tilstrækkeligt. Danmarks Statistik er i øjeblikket ved at lave nogle nye kørsler, således at man forhåbentligt kan komme længere tilbage i tiden.

Det skriver PASKRAM, som er Mester Tidendes specialmagasin for tømrer- og snedkermestre (dygtige svende må godt læse med)

Karsten Albæk forklarer, at man gerne skal 20 år tilbage, før man kan lave noget, der er sikkert.

Han har i øvrigt ikke yderligere kommentarer til den planlagte undersøgelse, og han kan heller ikke sige, hvornår den eventuelt kan være færdig.

 Præstations-aflønning

Ifølge VIVE’s hjemmeside er tesen at der kan vise sig at være negative konsekvenser, men der er ikke tilstrækkelig viden på området. DF-Mellemrubrik: Akkord, bonus eller lignende

Undersøgelsen vil derfor bidrage til at afklare, i hvilket omfang præstationsaflønning på arbejdspladser i den danske bygge- og anlægssektor har betydning for de ansattes helbred. Undersøgelsen er finansieret af Helsefonden.

Indledningsvist sammenligner man helbredsproblemer hos ansatte på præstationsaflønning og hos ansatte på fast timeløn. Ved sammenligningen tages der højde for forskellige karakteristika, som har potentiel betydning for omfanget af helbredsproblemer – det kan være alder, fag og virksomhedens størrelse.

Hvis du vil være sikker på at modtage Mester Tidende med PASKRAM. så skal du tegne abonnement her

LÆS OGSÅ: Tømrersvende kan tjene op i mod 400.- kr. i timen ved akkordarbejde

LÆS OGSÅ: Ingen udlændinge: Danske tømrersvende har akkordarbejdet for sig selv

LÆS OGSÅ: Tømrersjak: Her er akkordarbejde hverdag - og det er helt fint

LÆS OGSÅ: Stramme tidsplaner presser akkordbetalinger i vejret

Artiklen er en del af temaet PASKRAM .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.111