23948sdkhjf

Tømrersjak: Her er akkordarbejde hverdag – og det er helt fint

- Vi laver ikke andet end akkordarbejde. Det er vores hverdag, og det fungerer fint for os. Når vi ankommer til en ny plads, som vi jo gjorde her, så skal vi lige finde ud af, hvordan vi skal arbejde med det. Det finder vi dels selv ud af, men selvfølgelig sammen med vores egen byggeleder, og folk fra byggeledelsen her. Det fortæller sjakbajs Jakob Appel til PASKRAM, som er Mester Tidendes specialmagasin for tømrer- og snedkermestre (dygtige svende må gerne læse med).

 Jakob Appel er sjakbajs i entreprenørvirksomheden Egil Rasmussen A/S og arbejde sammen med sit sjak pp en opgave på Lalandia i Søndervig.

 Opgaven består i at etablere nogle sænkede lofter hvor der ovenpå skal være en stor ventilationskanal. Skelettet til loftet bygges op i stålprofiler, hvorpå der monteres gipsplader.

 Akkordforskud

- Vi er pænt sammenkørt. Det vil sige, at vi kender hinanden, og vi vil selvfølgelig gerne være effektive, for det er jo der pengene er for os, men også for virksomheden, siger han.

Under opstart kører de aflønningsmæssigt på et akkordforskud, som så senere reguleres, når de ved, hvordan arbejdet skrider frem. Så bliver den endelige akkordaftale lavet, og det sker i god dialog med virksomheden.

- Vi har jo en fælles interesse med virksomheden i at tjene penge. Virksomheden vil gerne have, at vi arbejder effektivt, og de er indstillet på at betale rimeligt for det. Selvfølgelig er der ting, vi kan diskutere lidt, men vi har i min tid dvs. siden 2013, ikke haft brug for at trække på fagforening, opmålere eller lignende for at blive enige, fortæller Jakob Appel til PASKRAM

Læs hele artiklen i PASKRAM. Hvis du vil være sikker på at modtage Mester Tidende med PASKRAM. så skal du tegne abonnement her

LÆS OGSÅ: Tømrersvende kan tjene op i mod 400.- kr. i timen ved akkordarbejde

LÆS OGSÅ: Ingen udlændinge: Danske tømrersvende har akkordarbejdet for sig selv

LÆS OGSÅ: Undersøger om akkordarbejde skader kroppen - men mangler tal

LÆS OGSÅ: Stramme tidsplaner presser akkordbetalinger i vejret

Artiklen er en del af temaet PASKRAM .

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125