23948sdkhjf

Har du forsikringen i orden, hvis dine dyre byggematerialer bliver ødelagt, mester!

Hvis brand, vandskader eller andre uheld rammer byggepladsen, kan det nu koste virksomhederne ekstra dyrt.

Det seneste års støt stigende materialepriser kan nemlig resultere i, at nogle virksomheder pludselig ligger inde med værdier for langt større beløb, end de reelt er forsikret mod tab for.

Det oplever blandt andre forsikringsselskaberne IF Forsikring og Topdanmark.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Kristine B. Wagner, som er underwriting-direktør hos If Forsikring med produkter og prissætning til erhvervskunder som resortområde. forklarer, at virksomheder med entrepriseforsikring typisk vil have indgået kontrakt på en aftalt sum, som den er forsikret op til på et konkret projekt. Det er de beløb, der nu kan vise sig ikke længere at være dækkende.

Om entrepriseforsikringer

  • Forsikringen dækker typisk den enkelte entreprise, herunder byggeri, materialer og midlertidige konstruktioner, hvor skader typisk kan ske ved brand, oversvømmelser, transport, løft, vejrforhold, tyveri, hærværk eller meget andet.
  • Den kan både dække opførslen af en enkeltstående bygning såsom et højhus, hvor man vil forsikre sig mod en totalskade ved projektets afslutning. Men på projekter med meget høje værdier, hvor skader typisk ikke vil absorbere hele værdien, er det kutyme at forsikre summer, der ligger lavere end den samlede værdi.
  • Hvis den forsikrede sum i en virksomheds police er for lav i forhold til realiteterne, kan det i sidste ende betyde, at den ikke får tilstrækkelig erstatning til at genetablere efter en omfattende skade.

Læs hele artiklen 

Artiklen er en del af temaet MesterTips.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109