23948sdkhjf

Casa vinder renovering af 282 boliger

Bellahøjhusene, et af Danmarks første højhusbyggerier og et ikon i dansk arkitekturhistorie med mere end 60 år på bagen, står overfor en opdatering og modernisering.

Så snart de sidste betingelser er på plads, går Casa i gang med opgaven: Renoveringen af 282 almene boliger og fire erhvervslejemål. i Boligforeningen AAB's afdeling 40 Bellahøj i Brønshøj.

– Bellahøj er et ikonisk byggeri beboet af blandt andet børnefamilier. Vi har derfor ekstra opmærksomhed på at sikre de bedste omstændigheder under renoveringen, så områdets børn og unge for eksempel kan komme sikkert til og fra skole, siger adm. direktør i Casa, Toben Modvig, i pressemeddelelsen og uddyber, at man vil bevare områdets værdier blandt andet ved at beskytte de gamle træer i området.

Bebyggelsens højhuse er omgivet af grønne arealer, der ligeledes skal gøres endnu mere attraktive.

Fakta - AAB's Bellahøj

Boligafdelingen er en del af Bellahøjbebyggelsen, som blev indledt med en arkitektkonkurrence afholdt i 1944 med arkitekterne Mogens Irming og Tage Nielsen som vindere.

  • Bygherre: Boligforeningen AAB
  • Byggeperiode: Q2 2022 – Q1 2026
  • Antal boliger: 282
  • Totalrådgiver: Mangor Nagel
  • Hovedentreprenør: Casa
  • Arkitekt: Mangor Nagel
  • Ingeniør: Oluf Jørgensen

Fire års arbejde

Projektet er fordelt på syv bygninger beliggende ved Frederikssundsvej, Bellahøjvej og Ved Bellahøj Nord i Brønshøj. Renoveringen af de syv blokke omfatter blandt andet nedrivning af de nuværende facader og montering af nye. De nye facader har ekstra isolering, så varmespild og kuldegener undgås.

Udover de nye facader udskiftes alle vinduer, der opsættes altaner med foldeglas, og lejlighederne får nye badeværelser og køkkener. Dertil kommer nyt tag på penthouse-boligerne, nye vvs- og elinstallationer, nyt ventilationsanlæg og naturligvis malerarbejde i alle hjem.

Den omfattende renovering er da også berammet til fire år.

Økonomien i renoveringsopgaven er ikke oplyst. Tidligere er opgave dog anslået at ligge omkring 350 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141