23948sdkhjf

Nyt håndværkerkollegie på tidligere DSB-areal – flere er på vej

Det første spadestik er taget til Danmarks første Håndværkskollegie med 72 boliger

Bag byggeriet står BRFfonden som har stiftet Fonden for Håndværkskollegier med det formål at skabe en række kollegier til unge under uddannelse indenfor håndværksfag. Kollegierne vil udover boliger byde på faciliteter, der kan og skal bidrage til læring, udvikling og realiseringen af ambitionen om godt håndværk.

- BRFfonden ønsker at medvirke til at gøre det mere prestigefyldt og attraktivt at uddanne sig i håndværksfag. Derfor er vi glade for og stolte over, at vi nu har taget det første spadestik til Håndværkskollegiet i Horsens, det første af sin art.

Vi planlægger at etablere tre kollegier, som alle i kraft af deres arkitektoniske og bygningsmæssige kvaliteter og med faciliteter, der kan understøtte beboernes faglige og personlige udvikling, kan og vil bidrage til at understøtte en positiv udvikling i tilgangen til håndværksfagene, siger direktør for Fonden for Håndværkskollegier og BRFfonden, Kristian May, i en pressemeddelelse.

Bæredygtigt byggeri

Første spadestik blev taget af direktøren for Fonden for Håndværkskollegier sammen med medlem af den oprindelige udviklingsgruppe, Ida Iver. Horsens borgmester Peter Sørensen hamrede den første pæl i jorden med en rammemaskine på det sted, hvor tømmer fra det første fællede træ fra Hjermind Skov i fremtiden skal stå som en del af konstruktionen.

På dagen (mandag den 25. oktober) deltog også arkitekterne bag kollegiets udformning, Cubo Arkitekter og Danø Arkitektur, samt rådgivere på byggeriet. Ligeledes deltog projektets totalentreprenør, CASA, som fik opgaven i foråret 2021, og som er med til at sikre kvalitetsstemplet på byggeriets bæredygtighed med en DGNB Guld certificering.

- Første spadestik er altid en stor begivenhed for os, men på dette projekt betyder dagen ekstra meget. Et kollegie for håndværkere midt i vores egen by Horsens er naturligvis et projekt, der ligger tæt på vores hjerter. At byggeriet så ydermere har en stærk bæredygtig profil og et højt kvalitetsmæssigt udtryk, gør blot glæden endnu større. Vi er glade for den tillid, som Fonden for Håndværkskollegier har vist os, da de valgte CASA til at bygge deres første kollegie, siger Torben Modvig, CEO, CASA.

Nabo til campusgrunden

Kollegiet bliver opført på et 15.000 kvm. stort tidligere DSB-areal og bliver nabo til den store campusgrund ved Horsens Banegård, som i august i år åbnede døren for de studerende på Social- og Sundhedsskolen og VIA University College. Kollegiet bliver derfor en del af Horsens nye uddannelsesmekka. Borgmester i Horsens Kommune, Peter Sørensen, glæder sig over, at byggeriet af et topmoderne håndværkerkollegium helt centralt i Horsens nu sættes i gang.

- Det er et helt unikt byggeri, som på alle måder understøtter vores ambitioner om, at vi skal blive en endnu større uddannelsesby, og at vi skal have endnu flere af vores unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Et kollegium af dette format vil helt sikkert styrke respekten om håndværksfagene og tiltrække flere endnu flere unge til uddannelserne. Samtidig er placeringen tæt på de store uddannelsesinstitutioner på Campus Horsens med til at understøtte ambitionerne om Horsens som en af Danmarks store uddannelsesbyer. Det er fantastisk, at byggeriet af en række helt enestående kollegieboliger nu går i gang med Horsens som den første by, siger Peter Sørensen.

Kollegiet opføres med plads til 84 håndværkslærlinge, værkstedfaciliteter og fællesarealer. Formålet med kollegiet er blandt andet at bidrage til at tiltrække nye studerende til uddannelser inden for håndværksfagene og derigennem genetablere prestigen ved at lære et håndværk og videreføre den danske håndværkstradition.

Opførelsen af byggeriet forventes afsluttet i september 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079