23948sdkhjf

Danmarks største belysningskæde på nye, østjyske hænder

Lysmesteren bliver fra den 1. januar 2022 en del af Euronics Danmark, der også er detailhandelshus for EL-Salg-kæden, Lyspunkt og Photocare.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Euronics Danmark har købt Lysmesteren A/S af CB Nordisk Holding. Det danske detailhandelshus viderefører dermed partneraftalerne med de 30 Lysmester-butikker og grossistkunder, samt medarbejdere og selskabets øvrige forpligtelser.

 – Lysmesteren er et særdeles stærkt brand, som passer godt ind i vores portefølje af specialiserede detailbutikker. Vi fokuserer på butikker med en stærk lokal forankring og et højt serviceniveau, men som samtidig kræver en strømlinet og effektiv administration og online tilstedeværelse for at være konkurrencedygtige over for forbrugeren, siger Tomas Holm Hedehus, adm. direktør i Euronics Danmark.

 –  Der er uforløst potentiale i Lysmesteren, som jeg er sikker på, at vi med vores setup og vores knowhow kan løfte sammen med kædens butikkerne og derigennem sikre, at Lysmesteren bliver en endnu stærkere aktør i den danske detailhandel, fortsætter han.

Konsolidering af markedet

Opkøbet er en del af Euronics Danmarks strategi om at samle flere specialiserede detailkæder under samme tag for blandt andet at sikre stordriftsfordele i forhold til indkøb, logistik, markedsføring og administration.

Euronics Danmark er medlem af Euronics International, der fungerer som indkøbsfællesskab for mere end 11.000 butikker i 37 lande. Det gør Euronics til Europas største indkøbsfællesskab af forbrugerelektronik.

 – Hvis vi skal udvikle detailhandlen, også uden for de større byer, kræver det, at vi konsoliderer os og skaber effektive forretningsgange. Penge alene gør det ikke – det kræver indsigt og kompetencer, og det har Euronics Danmark, og disse kompetencer skal vi yderligere udvikle over den kommende tid som en del af vores strategi, siger Tomas Holm Hedehus.

En langsigtet løsning

For CB Nordisk Holding har Euronics Danmarks setup og strategiske fokus netop været en vigtig parameter i forhold til at finde den rigtige virksomhed til at drive kæden videre, fortæller Reidar G. Mueller, der er en af ejerne af CB Nordisk Holding, som ejer 100 procent af aktierne i Lysmesteren A/S.

 – Vi har drevet kæden succesfuldt gennem seks år, men måtte også erkende for et års tid siden, at udviklingen inden for IT, digitalisering og nethandel kræver nye, større investeringer og et langsigtet samarbejde med en seriøs parter for at skabe bæredygtige forretninger på længere sigt. For os har det været vigtigt at sikre en langsigtet løsning til glæde for butikkerne og for Lysmesteren som kæde, siger Reidar G. Mueller.

Lysmesteren er Danmarks største kæde af belysningsbutikker og landets førende lampeforhandler. Lysmesteren har igennem mere end 10 år solgt mærkevarelamper til de danske forbrugere. Kæden har 30 butikker fordelt over hele Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.127