23948sdkhjf

NCC bygger bioraffinaderi til et "tocifret millionbeløb i euro"

Fødevareingrediensfirmaet Biomega har nu fået grønt lys fra Miljøministeriet og Hjørring Kommune til at påbegynde byggeriet af sit nye bioraffinaderi på Hirtshals Havn. 

Kontrakten på byggeriet af den nye fabrik er gået til NCC, skriver Biomega i en pressemeddelelse.  

Andrew Dustan, chef for Biomega’s ingeniør- og projekteringsafdelingen i Norge og ansvarlig for projektet i Hirtshals, udtaler: 

– Man er glad for at kunne bekræfte, at alt forudgående grundarbejde i forbindelse med bioraffinaderiet i Hirtshals nu er afsluttet, at de fornødne miljø- og byggetilladelser er i hus og at byggeriet nu derfor er godt i gang. Det er en milepæl i projektet, som er opnået på baggrund af en konstruktiv dialog mellem Biomega, Miljøministeriet og Hjørring Kommune og den planlægning entreprenørselskabet NCC har stået for. 

– Med dette bag os følger vi tidsplanen i forhold til at færdiggøre projektet til sommer 2022, tilføjer han i meddelelsen. 

Bioraffinaderiet, der ifølge Biomega koster et ikke nærmere defineret tocifret millionbeløb i euro, kommer til at udvide virksomhedens produktion af protein og olier fra laks som ingredienser til fødevarer samt foder til hunde og katte. 

Projektet betegnes som en del af en større investering fra Amerra Capital Management, der købte Biomega i 2017.

Byggeriet i Hirtshals følger således efter, at virksomheden netop har afsluttet opgradering af sit eksisterende produktionsanlæg, som er strategisk placeret på den norske vestkyst uden for Bergen i Norge.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14