23948sdkhjf

Mester: Sådan holder vi på lærlingene i en tid, hvor det er svært at få svende

Hos VS Automatic i Horsens har man flere metoder til at skabe trivsel hos lærlingene

Når lærlingene har første dag hos installatørvirksomheden VS Automatic i Horsens, starter de med et helt særligt møde.

- Når vi ansætter lærlinge, starter vi med et onboarding-møde, hvor vi gennemgår 17 punkter for, hvordan vi tænker, man får en god læretid hos os, fortæller Torben Steffensen, ejer af VS Automatic og tilføjer:

-  De 17 punkter handler om alt fra, at man siger godmorgen, når man møder ind til, at vi forventer, man er nysgerrig og har mod på at lære noget nyt.

Og det er vigtigt at lave en forventningsafstemning lærling og mester imellem.

- Jeg tror, det er vigtigt at have et fælles landkort - en fælles forståelse. Hvis en lærling går og hænger med næbbet, så har vi et godt udgangspunkt i en dialog med de 17 punkter, som vi kan gå ud fra og tage en snak, siger han.

 Mentor kun for lærlinge

Det er CMO Tim Reihama Hjortshø fra VS Automatic enig i. Ifølge ham er det en proces at skabe en god forventningsafstemning.

- Vi forventningsafstemmer fra start, og vi sørger for at gøre det løbende også. Det er vigtigt at have en løbende dialog, og det er derfor, vi opfordrer lærlingene til at komme og sige, hvis de har noget, forklarer Tim Reihama Hjortshøj.

En mentor-ordning er et tiltag, som man særligt har prioriteret hos VS Automatic for netop at sikre, at der er tid til at tage sig af lærlingene.

- Vi har ansat en pensioneret medarbejder til 6-7 timer om ugen, og hans udelukkende formål er at være mentor for lærlinge, så de har nogen at gå til, hvis de har nogle problemer, siger Tim Reihama Hjortshøj og Torben Steffensen tilføjer:

- Mentoren har tid til at hjælpe dem på en anden måde, fordi han ikke skal ud og skrue selv. Han har også en mulighed for at lære lærlingene at kende på en anden måde og måske komme tættere på dem, siger Torben Steffensen.

 Med en mentor har lærlingene et sted at henvende sig, og mentoren har et indblik, der giver værdi for lærlingene.

- Det skaber noget respekt, at han (mentoren red.) er en ældre mand med meget erfaring. Samtidig kender han også vores kunder, fordi han har været ansat hos os i mange år, så det gør, at han er god til at sætte lærlingene ind i tingene, siger Torben Steffensen.

Læs også: Katrine er voksenlærling og især én ting gør hende glad

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109