23948sdkhjf

Katrine er voksenlærling og der er især én ting, som gør hende glad

- Det er en rigtig god idé, og det fungerer rigtig fint.

Sådan siger Katrine Nedersøe, der er elektrikerlærling hos VS Automatic i Horsens om de tiltag som virksomheden gør for at skabe trivsel hos lærlingene.

For selvom Katrine Nedersøe med sine 39 år skiller sig ud fra de fleste andre lærlinge i virksomheden, så kan hun godt mærke, at det giver et godt fokus.

- Det kan godt være, noget af det er rettet mere mod de noget yngre lærlinge, for jeg ved jo godt, at man skal huske at sige godmorgen, men jeg synes, det viser, at der er nogle forventninger, siger hun.

Når lærlingene har første dag hos installatørvirksomheden VS Automatic i Horsens, starter de med et helt særligt møde.

- Når vi ansætter lærlinge, starter vi med et onboarding-møde, hvor vi gennemgår 17 punkter for, hvordan vi tænker, man får en god læretid hos os, fortæller Torben Steffensen, ejer af VS Automatic og tilføjer:

-  De 17 punkter handler om alt fra, at man siger godmorgen, når man møder ind til, at vi forventer, man er nysgerrig og har mod på at lære noget nyt.

 Mentor giver tryghed 

En anden idé som Katrine Nedersøe er begejstret for, er den mentor, som virksomheden har ansat til at tage sig af lærlingene og deres udfordringer.

- Han holder os lærlinge i hånden, og han har tid til det. Han deler også gerne ud af sine erfaringer og sine gode idéer. Det er rigtig trygt at vide, at der er altid er en, man kan ringe til, siger hun.

Hun har været i lære i virksomheden i tre år, og hun er så glad for at være der, at hun håber, hun kan blive, når hendes læretid er slut.

- Jeg håber rigtig meget på, at jeg kan få lov til at blive. Jeg er rigtig glad for at være elektrikerlærling, men jeg er helt sikker på, at det også er virksomheden, der gør, at jeg elsker at komme på arbejde hver dag, siger hun.

Læs også: Mester: Sådan holder vi på lærlingene i en tid, hvor det er svært af få svende

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141