23948sdkhjf

Efter et års eftersyn: Skandaleramt svømmehal lukker midlertidigt

Roskilde Badet - der i juni åbnede efter mere end to års forsinkelse og en budgetoverskridelse på omkring 110 mio. kr. - har netop haft den traditionelle 1-års gennemgang af bygningen. Her er der fundet nogle forhold, som skal udbedres, og som dækkes af garantien, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Svømmebadets nye 50 meterbassin, aktivitetsbassinet og terapibassinet vil derfor være lukket fra 6. december.

- En 1-års gennemgang af et byggeri er netop det tidspunkt, hvor vi som bygherre har en mulighed for at få udbedret forhold ”på garantien”. Vi har valgt at få det hele ordnet samtidig, så generne for brugerne bliver koncentreret til en kort periode, siger vicekommunaldirektør Martin Lindgreen i pressemeddelelsen.

Mens aktivitetsbassinet og terapibassinet åbner igen mellem jul og nytår, kræver 50 meter-bassinet mere tid og vil være klar igen midt i januar. Det gamle 25 meter bassin og varmtvandsbassin er åbent, ligesom saunaer, ir-sauna og dampbad stort set vil være åbent hele tiden.

Udbedringen af fejl udføres af entreprenøren uden udgift for kommunen, understreges det i meddelelsen.

Det skal ordnes

I 50 m. bassinet er det udligningstanken, hvor overskydende vand løber hen, når der er mange i bassinet, der skal tømmes og have en coating. Coatingen har en tørretid på 13 dage, og herefter skal vandprøver afgøre, om alt er som det skal være. Bassinet er sat til at åbne igen den 13. januar, hvor resultaterne af vandprøverne forventes klar.

I aktivitetsbassinet og terapibassinet har man ved 1-års gennemgangen konstateret, at en varmeveksler og nogle rør skal skiftes. Derfor skal alt vandet ud og fyldes på igen med efterfølgende vandprøver. Bassinerne vil ifølge planen være klar til brug lige før nytår.

I saunaområdet er det mindre ting, der skal ske – fx at fuger skal skiftes. Det kan betyde, at der lukkes i nogle kortere perioder.

Svømmehal på dybt vand

Problemerne for Roskilde Badene er fortsat efter afleveringen i sommers. I oktober måned måtte brugerne således undvære svømmehallens koldtvandsbassin for en stund, da en fejl i karrets pumper betød, at det ikke kunne fungere, som det skal.

Og det var alt andet end første gang, at svømmehallen stødte ind i udfordringer.

Allerede inden dørene blev åbnet var den gal. Den topmoderne svømmehal havde i starten en økonomisk ramme på 110 mio. kr. og en åbningsdato i starten af 2019. Sådan gik det ikke. Svømmehallen endte i sidste ende med at koste 223,8 mio. kr. og blev først åbnet i juni 2021. Byggeriet har siden trukket et spor af sagsanlæg og retslige efterspil.

I en uvildig evaluering af byggeriet, som udkom i slutningen af august 2021 fra Aalborg Universitets Institut for Byggeri, By og Miljø, Build, lød én overordnet konklusion: ”Roskilde Badet er et eksempel på et byggeprojekt, hvor alt, der kunne gå galt, gik galt.”

Rapporten kritiserede ikke mindst, at projektet blev udbudt som fagentreprise med et stærkt fokus på lavest mulige pris, og videre, at projektet var præget af en ”klart utilfredsstillende” styring af tid og økonomi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Plastmo er et ’Great Place to Work’
Modulvirksomheders nye varmekilde er godt for klimaet og pengepungen
Vinduesproducent øjner lyspunkter i faldende efterspørgsel
Ny rekord i bæredygtighed: Fremtidens byggeri ligger i Sydhavnen
Private har taget, hvad de kan bruge - nu går nedrivning ind i ny fase
Stigning i indbrud i varebiler - sådan holder du tyvene ude!
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Licitationen
Leder IDAG

Send til en kollega

0.114