23948sdkhjf

Lanceringen af e-Boks afløser ramt af Corona

Tirsdag den 30. november skulle borgere og virksomheder have fået en ny digital postkasse. Næste Generation Digital Post, der afløser e-Boks som den postkasse, hvor man får breve fra offentlige myndigheder, skulle være gået i luften. Men med få dages varsel har coronasituationen fået Digitaliseringsstyrelsen til at trække stikket på lanceringen. Det bekræfter styrelsen overfor Kommunefokus.

- Som ansvarlig myndighed for landets kritiske it-infrastruktur er det vigtigt for os ikke at skabe usikkerhed hos myndighederne. Vi befinder os i øjeblikket i en tid, hvor sundhedsvæsenet er under pres, og kommunikation fra offentlige myndigheder om for eksempel vaccineindkaldelser er helt kritisk for vores samfund. Det stiller øgede krav til driftsstabiliteten ved en løsning som Digital Post. Derfor må vi desværre med kort varsel meddele, at vi har besluttet at udsætte lanceringen, siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den digitale postkasse er fuldt udviklet og klar til at blive lanceret, understreger Digitaliseringsstyrelsen, men nu udskydes den altså til første kvartal 2022.

Der var ellers lagt op til, at e-Boks ville lukke ned fra den 26.-29. november, fordi der skulle flyttes data fra den gamle til den løsninger. Men nedlukningen er nu udskudt og projektet er sat helt på vågeblus, oplyser Digitaliseringsstyrelsen til Kommunefokus.

Det er netop migrationen over den næste tid, som har gjort regionerne bekymrede. Lanceringstidspunktet kunne udgøre "en betydelig risiko på et tidspunkt, hvor sundhedsvæsnet i forevejen er presset", skriver Digitaliseringsstyrelsen.

"Det er derfor afgørende, at der på nuværende tidspunkt ikke sker større driftsforstyrrelser på en kritisk infrastruktur som Digital Post-løsningen, også selvom sådanne forstyrrelser måtte være kortvarige."

Digitaliseringsstyrelsen forventer at kunne sætte en ny dato for lanceringen i december.

Indtil lanceringen vil borgere og virksomheder fortsat modtage digital post fra det offentlige i e-Boks, på borger.dk og Virk, ganske som vanligt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094