23948sdkhjf

Robot-pladeskærer speeder produktionen op hos modulbygger

Der er travlt hos modulbyggeren Danbox Living i Holstebro. Virksomheden, som fremstiller parcelhuse, sommerhuse og byggeri til den offentlige sektor, producerer cirka en bygning om ugen og har ordrebogen fyldt mere end seks måneder frem.

Og nu har virksomheden fået skærerobotten Amigo fra Kobots til at hjælpe til med de hårdeste processer og sætte endnu mere skub i produktiviteten.

- Skærerobotten passer fint hos os, fordi vi har meget skærearbejde med fibergipsplader fra Fermacell. Det er hårdt for vores medarbejdere at stå foroverbøjet og arbejde med dyksaven. Det slider på kroppen. Med skærerobotten skal målene på pladerne bare tastes ind i en app, så klarer robotten resten. Det er en stor lettelse i dagligdagen, siger produktionsleder Jens Ankjær i en pressemeddelelse.

Nemmere at trække vejret

Skærerobotten har på kort tid forbedret arbejdsmiljøet på fabrikken markant. Tidligere gik flere medarbejdere med støvmasker, når der skulle skæres fibergipsplader. Nu er der ingen støv i luften længere. Robotten har nemlig en støvsuger monteret, som suger stort set alt støv væk.

- Jeg kan meget nemmere trække vejret, min næse er ikke stoppet, og mine øjne er slet ikke så tørre, som de var, før vi fik robotten. Jeg slipper også for det hårde arbejde med dyksaven. Arbejdsmiljøet er blevet meget bedre, siger Michael Riis, som står for at skære fibergipspladerne til modulbyggeriet.

Samtidig er arbejdet også blevet meget mere effektivt, fordi der kun er en mand, som skal skære pladerne. De andre kan koncentrere sig om at montere pladerne og måle op. 

- Det er blevet nemmere at montere fibergipspladerne. Før skulle jeg gå ind og ud af modulet hele tiden for at skære plader. Nu får jeg pladerne leveret fra Michael. Vi når meget mere. Jeg har heller ikke så ondt i ryggen efter en arbejdsdag, fordi jeg ikke skal stå foroverbøjet og skære plader. Arbejdet er blevet meget mere behageligt, siger Daniel Montoya, som står for at montere Fermacellpladerne inde i bygningsmodulet. 

Sparer to dage

Ifølge produktionsleder Jens Ankjær har robotten strømlinet og effektiviseret produktionen. Hvor han før skulle have to mand til at gå i tre dage for at montere fibergipspladerne i et modulbyggeri, kan han nu nøjes med fire mand i en dag. Det er en besparelse på 30 pct.. Samtidig bliver modulet hurtigere klar til næste led i processen, og det er guld værd.

- Jo hurtigere vi får et modul videre til næste arbejdsproces, jo hurtigere får vi byggeriet ud til kunden og kan tage en ny opgave ind i produktionshallen. Derfor er en besparelse på to dage virkelig stort for os. Men endnu vigtigere er det, at vi har fået et godt arbejdsmiljø. Vi har ikke støv i luften og lungerne mere, og arbejdet slider meget mindre på medarbejderne, fremhæver produktionslederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173